Gündem Bu öykü hata kabul etmez

Bu öykü hata kabul etmez

Paylaş
Bu öykü hata kabul etmez

Zonguldaklı Öykü Sülük, açık öğretim lisesinden mezuniyet için gerekli krediyi 7'ci dönem sonunda doldurdu. Verilen geçici mezuniyet belgesiyle üniversite sınavına giren genç kız İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü'nü kazandı; ancak...

Hem çalıştı hem okudu

Haberin Devamı

Zonguldak Devrek’e bağlı Çorak köyünde oturan Öykü Sülük (19), Devrek Anadolu Lisesi 2’nci sınıf öğrencisiyken, 3 kardeşine bakmak için okulunu bıraktı. Anne-babası ayrı olan Öykü, 1.5 yıl sonra babasının desteğiyle açık öğretim lisesine tekrar kaydını yaptırdı. Öykü, hem kardeşlerine baktı hem de öğrenimine devam etti. Halk Eğitim Merkezi görevlilerinin yönlendirmesiyle dershaneye giderek ÖSS’ye de hazırlanmaya başladı.

Yıl sonunda Halk Eğitim Merkezi’nden verilen geçici mezuniyet belgesiyle ÖSS’ye giren Öykü, Aksaray Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyat Bölümü’nü kazandı. Öykü, önceki gün sevinç içinde lise diplomasını almak için Halk Eğitim Merkezi’ne gitti.

‘8 dönem okumalıydın’

Ancak görevliler, “Mezun olmak için gerekli 192 krediyi tamamlamışsın ama 7 dönem okumuşsun. Yönetmeliğe göre 8 dönem olmalıydı. Sana geçici mezuniyet belgesi vererek hata yapmışız. Üniversiteye gidemezsin” deyince şoke oldu.

Haberin Devamı

Olayla ilgili Milli Eğitim Müdürlüğü soruşturma başlattı. Görevlilerin hatası yüzünden hayalleri yıkılan Öykü, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu’ya mektup yazarak yardım istedi. Öykü mektubunda, “Bunun hesabını kim verecek? Siz özellikle kızların okuması için uğraşıyorsunuz. Ama yönetmelik hak ettiğim başarıyı engelliyor. Başarılı bir öğrencinin yönetmelik yüzünden hak ettiğini alamaması mantıklı mı?” dedi.

Gürkay GÜNDOĞAN/DHA