Bilim - Teknoloji Bu oyun çok tepki çekti
Paylaş
Bu oyun çok tepki çekti

Duke Nukem Forever'da kadınları zorla alıkoyup kaçmak istediklerinde tokatlamanız gerekmesi, bazı oyuncuların ve kadın haklarını savunan grupların tepkisini çekti

Oyunun 1996'da çıkan sürümü Duke Nukem 3D, 3.5 milyon kopya satmış ve video oyunları dünyasında değişime yol açmıştı. Oyunda kadınlar striptizci ve fahişe olarak gösteriliyordu. Oyunun son sürümünde ise cinsiyetçilik bir seviye daha ileri taşınıyor.

Haberin Devamı

Oyunda bulunan tartışmalı 'Capture the Babe' (bebeği yakala) modunda taşıdığınız kız kaçmaya çalıştıkça bir düğmeye basarak onu tokatlıyorsunuz.

FoxNews.com'dan Kadın Medya Merkezi başkan yardımcısı Jamia Wilson, konu hakkında şunları söylüyor: 'Oyun önceden saldırgandı ancak şimdi daha da kötü.' 'Bu bayan tasvirleri, özellikle genç yaştaki kızlar için çok zararlı.' Gamehelper.com'dan editör Duke Ferris ise cinsiyetçiliğin Duke Nukem Forever'ın dahili bir parçası olduğunu söylüyor: 'Kadının nesneleştirilmesi oyunun anlamı.' Duke Nukem Forever'ın 14 Haziran'da piyasaya sürülmesi bekleniyor.