Yaşam Bu oyun sizi vejetaryen yapabilir

Bu oyun sizi vejetaryen yapabilir

Paylaş
Bu oyun sizi vejetaryen yapabilir

The Cow Game adlı bilgisayar oyunu, 'insan mezbahasında' çalışan bir ineği yönetmenize olanak sağlayarak besin zincirini tersine çeviriyor

Bu mezbahada inekler, kuzular değil insanlar kesiliyor. Mezbahanın yöneticisi ise bir inek. Besin zinciri tam tersine çevrilmiş durumda... Bahsettiğimiz bir bilgisayar oyunu: The Cow Game. Yeni Zelanda’daki Ludum Dare adlı web şirketi tarafından yaratılan oyunu oynayanlar, bir ineği kontrol ederek insanların kesildiği bir mezbahayı yönetiyor.

Oyun geliştirenlere 48 saat içinde birer oyun yaratması için meydan okunduğu şirkette her eylül , ağustos ve aralık aylarında bu etkinlik gerçekleşiyor. Geçen ayın meydan okumasının konusu ise ‘Siz canavarsınız’ konulu bir oyun üretmekti. Alexey Botkov'un bu meydan okuma kapsamında yarattığı ‘The Cow Game’ oyununda, insanlar çengellere asılmış halde görülürken, oyuncu tarafından yönetilen inek ise bu insanlarla etkileşime giriyor. Botkov bunun tam bir oyun değil bir taslak olduğunu, asıl amacın toplu et yetiştiriciliğine tersten bakmak olduğunu söylüyor.



The Cow Game’ oyuncuların hayvan rolünü üstlendiği çeşitli oyunların en sonuncusu. Oyuncuların keçi rolünü üstlendiği ‘Goat Simulator’ oyunu ya da insanların kurtların doğadaki rolünü ve kurtları anlamasına yardımcı olan ‘WolfQuest’ oyunu insanların hayvan rolünü üstlendiği oyunlardan birkaçı.

Bu oyunların pozitif ve negatif birçok yönü bulunmakta. Araştırmalar, oyunlarda karşı cinsten bir insanı ya da farklı yaştan birini oynamanın gerçek hayatta o insanlara olan empatiyi arttırdığını keşfetti. Bu oyunlar aynı zamanda insanların strateji geliştirme ve eleştirel düşünme yeteneklerini de arttırmaya yardımcı oluyor. Bununla beraber oyuncular, oyunla çok alakadar olup karaktere duygusal yönden çok fazla bağlanabiliyorlar. Bu da oyunu çok oynayanların yalnız hissetmesine ve kendine güvensizlik gibi negatif duygulara neden olabiliyor.

Haberin Devamı