Yaşam Bu oyun yasaklandı

Bu oyun yasaklandı

Paylaş
Bu oyun yasaklandı

Yalova Valiliği ve Emniyet Müdürlüğü, "Metin 2" adlı savaş oyununun internet kafelerde oynanmasını,şiddet öğeleri içerdiği gerekçesiyle yasakladı

Yalova Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, son zamanlarda "Metin 2" ve benzeri oyunların küçük yaştaki çocuklar tarafından internet kafelerde oynandığının kamuoyunun gündemine geldiği hatırlatıldı.

Oyunun delici ve ezici silahlarla yapılan savaş görüntülerinin yanı sıra şiddet içerikli öğeler barındırdığının tespit edildiği belirtilen açıklamada, oyunun valiliğin oluruyla yasaklandığı bildirildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi: "Metin 2 adlı oyun şiddet öğeleri içerdiğinden 18 yaşından küçüklerin gelişimini olumsuz etkiler. İlimiz sınırları içerisinde internet toplu kullanım sağlayıcı iş yerlerinde oynatılması veya bilgisayarlarda yüklü olmasının yasaklanmasına, bu iş yerlerinde müşterilerin rahatlıkla görebileceği yerlere ’Şiddet, pornografi, kumar ve uyuşturucu kullanımını içeren oyunların oynanması ve oynatılması yasaktır’ yazısı asılmasına karar verilmiştir.

Belirtilen tedbir ve yasaklara uymayan kişi veya sorumlular hakkında fiilleri ayrı bir suç teşkil etmiyorsa İl İdaresi Kanunu, Kabahatler Kanunu ve İnternet Toplu Kullanım Sağlayıcıları Hakkındaki Yönetmeliğin ilgili maddeleri gereğince idari para cezası uygulanacaktır."

Erzurum’da geçen yıl 9 Kasımda cesedi bulunan 14 yaşındaki Musa Kanğ’ın çok iyi bildiği "Metin 2" oyununda yarattığı karaktere internette yüksek fiyatlarda alıcı bulduğu için kaçırılmış olabileceği iddia edilmişti.

Haberin Devamı

AA