Siyaset 'Bu özür, o özür değil'
Paylaş
'Bu özür, o özür değil'

TBMM Başkanvekili CHP'li Güldal Mumcu odasını basan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın özrü için, “Bu özür, o özür değildir” dedi

‘TBMM’YE HAKARET’

Haberin Devamı

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın TBMM Başkanvekili CHP’li Güldal Mumcu’yu “Böyle Meclis mi yönetilir” diye azarladığı ortaya çıkmıştı. Arınç, CHP’nin “Özür dile” çağrısına önceki gün katıldığı bir TV programında uymuş ve Mumcu’dan özür dilemişti. CHP’li Mumcu dün yaptığı açıklamada, Bülent Arınç’ın özrünün beklediği özür olmadığını söyledi.

Güldal Mumcu, “Bülent Arınç’ın bana yönelttiği, hakaretamiz sözler, şahsımın ötesinde açıkça TBMM Başkanlığına ve TBMM’nin manevi şahsiyetine hakarettir” dedi.

‘ZİHNİYET’ VURGUSU

Güldal Mumcu şöyle devam etti: Yaşananlar apaçık ortadayken ‘duygusallığa’ sürekli vurgu yapması dikkat çekicidir. Bu yaklaşım, kadını mümkünse eve mahkum etmek isteyen, onu daima aciz ve korunmaya muhtaç, akıl ve mantık kullanmayı bilmeyen bir varlık olarak gören zihniyetin, kadını görmek istediği yer ile fiilen gördüğü yer arasındaki farktan duyduğu rahatsızlığı sergilemektedir. Yanlışlığını ortaya koyması açısından özür anlamlı ve önemlidir; ama bu özür, o özür değildir.

Haberin Devamı