Yaşam Bu sabunun faydaları saymakla bitmiyor

Bu sabunun faydaları saymakla bitmiyor

Paylaş
Bu sabunun faydaları saymakla bitmiyor

Kırşehir’de yerin yaklaşık 50 metre altından çıkarılan kaya tuzu parçalarından üretilen sabunlar, yoğun rağbet görüyor

Tepesidelik bölgesinde çıkarılan kaya tuzu parçaları, Kılıçözü sanayi sitesindeki atölyede 3 aşamalı işlemden geçirilerek kaya tuzu sabununa dönüştürülüyor. Kimyasal katkı kullanılmadan kalp, yaprak gibi şekillerde üretilen sabunlara, vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.

YERİN 50 METRE ALTINDAN ÇIKARILIYOR


Kaya tuzu sabunu üretim atölyesi sahibi Erdal Bayram, kendine has özellikleri ve faydasıyla yörede bilinen Kırşehir kaya tuzundan birçok ürün yaptıklarını söyledi. Yerin 50 metre altından çıkarılan kaya tuzunu 400 kilogramlık kalıplar halinde atölyeye getirdiklerini anlatan Bayram, kaya tuzunun ustaların elinde 3 ayrı aşamadan geçirildikten sonra sabuna dönüştürüldüğünü, bunların başta dinlenme tesisleri olmak üzere Türkiye’nin birçok yerine gönderildiğini aktardı.


AYDA 30 BİN TUZ SABUNU ÜRETİLİYOR


Kaya tuzundan gece lambası ve ayak bakım sabunu da ürettiklerini dile getiren Bayram, yörede cilde faydalı olduğunu söylenen kaya tuzu sabununa yoğun ilgi gösterildiğini kaydetti. Bayram, "Tuz sabununa yoğun talep alıyoruz. Müşterim benden 10 tane tuz lambası alıyorsa en az bunun yanında bin adet sabun alır. İmalat ve satışı da uygundur. Ayda yaklaşık 30 bin tuz sabunu üretimimiz var. İstanbul, Ankara, İzmir, Konya, Kayseri, Çankırı olmak üzere Türkiye’nin birçok ilinden yoğun sipariş alıyoruz." diye konuştu.

KAYA TUZU SABUNUNUN FAYDALARI


- Sivilce çıkmasını engeller.
- Siyah nokta tedavisi için kullanılabilir.
- Saçta kepeklenme ve deri tedavisi için kullanılır.
- Antibakteriyel oldukları için roll-on gibi kullanılabilir.
- Terlemeye iyi gelir.
- Kaya tuzu sabununu ıslak olarak yüzünüze, saçlarınıza, bedenize uyguladığınızda içerisinde bulunan 80 adet mineralden vücudumuzda faydalanmış olur.
- Kaya tuzunun köşeli bir molekül yapısı olduğu için gözeneklerin içerisine girip gözenekleri açar ve cildinizin yenilenmesini sağlar. Bu yüzden cildinizde bir maske olarak kullanabilirsiniz.

Haberin Devamı