Yaşam Bu şehire yeni taşınanlara ücretsiz ev ve araba verilecek

Bu şehire yeni taşınanlara ücretsiz ev ve araba verilecek

Paylaş
Bu şehire yeni taşınanlara ücretsiz ev ve araba verilecek

Danimarka'da taşradan büyük şehirlere göçün önüne geçilemiyor

Taşradan büyük şehirlere göçün oranı yüzde 23'lere ulaşırken, belediyeler göçün önlenmesi için hükümetten gerekli önlemleri almasını istediler. Belediyelerin alınmasını istedikleri önlemler arasında küçük taşra şehirleri ve kasabalardaki vergilerin ya tam kaldırılması ya da düşürülmesi gibi talepler var.

Haberin Devamı

Jylland yarım adasının kuzeyindeki Trekroner Belediyesi ise hükümetin önlem almasını beklemeden ilginç bir uygulamaya başladı. Belediye, düzenlediği tanıtım fuarında dışarıdan çocuklu ailelerin Trekronor'e göç etmeleri durumunda ilk iki aileden 4 ay süre ile ev kirası alınmayacağını ve bir araç verileceğini açıkladı. Şehirdeki ailelerden oluşan yönetim kurulu ve belediye, şehirdeki firmaların sponsorluğu ile Trekroner'e taşınarak burada yaşamayı denemek isteyen ilk iki aileye 4 ay süre ile 100 metre büyüklüğünde bir villa, Peugeot 308 stationcar araba, ücretsiz çocuk yuvası veya boş zamanları geçirme kulübü, ücretsiz bahçe yardımı, şehrin marketinden ücretsiz alışveriş servisi, tüm spor tesislerinden ücretsiz yararlanma vaat etti.

Haberin Devamı

Şehir Halkı Yönetim Kurulundan Anne Nöhr Ringgren, Trekroner okulunun öğrenci azlığı nedeniyle kapanma tehlikesi geçirdiğini belirterek “Her şeyden önce şehrimize çocuklu ailelerin göç etmeleri için 4 aylık bir deneme süresinde tüm masraflarını karşılama kararı aldık. Ev ve arabalar hazır. Müracaatta bulunan ilk iki aileye bu imkanları tanıyacağız. Bakalım yararı olacak mı. Bizim bir atasözümüz vardır “iyi insan taşrada yetişir". Trekroner bölgesi ticaret hayatı ve tabiatı ile tam yaşanacak bir bölge. İnsanların buruya gelerek bu imkandan yararlanmaları durumunda kalıcı olarak yaşayacaklarına inanıyoruz" dedi. Talihli ailelere yapılacak yardımın 35 bin kron (yaklaşık 5 bin Euro) değerinde olduğu ve müracaat için bir form doldurulmasının yeterli olacağı bildirildi.

Ünsal TURAN / KOPENHAG (DHA)