Siyaset Bu şehrin galibi yok
Paylaş
Bu şehrin galibi yok

Balıkesir'de, AK Parti, CHP ve MHP seçimde umduğunu bulamadı.

İlde en karlı parti ise CHP oldu, kesin olmayan sonuçlara göre, iki olan milletvekili sayısını üçe çıkardı. MHP milletvekili sayısını korurken AK Parti'nin milletvekili sayısı bir azaldı. CHP Türkiye genelinde umduğunu bulamamanın, AK Parti bir milletvekili kaybetmenin, MHP ise oylarını arttıramamanın hüznünü yaşadı.

Haberin Devamı

Balıkesir'de 2007 Genel Seçimleri'nde, 287 bin 441 oy alıp yüzde 41 oy oranıyla 5 milletvekili çıkaran AK Parti'nin bu seçimdeki hedefi en az 6 milletvekiliydi. Kılıçdaroğlu rüzgarını arkasına alan Balıkesir CHP'nin, hedefi 2007 seçimlerinde aldığı 168 bin 593 oyu ve yüzde 24'lük oranı yükseltip milletvekili sayısını ikiye katlamaktı. MHP Balıkesir İl örgütü 2009 yerel seçimlerinde büyük bir başarı göstermiş, AK Parti'nin elinden belediye başkanlığını almıştı. Bu seçimde en az iki milletvekilini parlementoya sokmak istiyordu. Ancak üç partinin de hesabı tutmadı. Sonuçlar açıklanmaya başladığında MHP İl Teşkilatı sessizliğe gömüldü. CHP'de ise huzursuz bekleyiş hakim olurken, 3 milletvekilliği garantilendi. AK Parti 5 olan milletvekili sayısını 4'e düşürünce Türkiye genelinde birinci parti olmanın sevincini yaşayamadı. AK Parti İl Başkanı Mahmut Poyrazlı, seçimlerin herkese hayırlı olmasını dilerken, "Biz oylarımızı arttırmayı hedefliyorduk sonuçlar kesin değil ama şu anda arttırdığımızı görüyorum. Balıkesir'de 5 puanlık bir artış sağladık. MHP'de büyük bir düşüş görülüyor bu oyların CHP'ye gittiğini düşünüyoruz" dedi.

Haberin Devamı

CHP İl Başkanı Sıtkı gider durumlarının kötü olmadığını belirtip, "Şu anda açılan sandık ve seçim sonuçlarına göre pek de kötü durumda sayılmayız. Balıkesir'deki kenar mahallelerimizde şimdiye kadar alamadığımız oy oranına ulaştık. Güçlü olduğumuz mahallelerde beklediğimiz oyları alırsak herhalde hedefimize yaklaşacağız" diye konuştu.

MHP İl Başkanı Mehmet Duran ise, "Biz iki milletvekilliğini hedeflemiştik, ancak şu anda bir milletvekilliğini garantiledik. AK Parti'nin müthiş oyunlarını dün (cumartesi) akşamdan bugüne kadar yaşadık. Dün gece saat yarım gibi Deniz Feneri'nin yardım paketlerini arkadaşlarımızla birlikte yakaladık, bir tutanakla polise teslim ettirdik. Bir güvenlik görevlisinin aynı okulda iki sandıkta oy kullandığını tespit ettik Seçim Kurulu'na bildirdik. Balıkesir'de bu yapılıyorsa, hele hele kırsalda, diğer yerlerde kimbilir neler olur" diye konuştu.

Haberin Devamı