Gündem 'Bu suçlar görevden alınmama sebep olamaz'

'Bu suçlar görevden alınmama sebep olamaz'

Paylaş
'Bu suçlar görevden alınmama sebep olamaz'

Adana Büyükşehir Belediyesi merkezli çete davasında savunma yapan, 33 ay önce görevinden uzaklaştırılan Başkan Aytaç Durak, duruşma çıkışı yaptığı açıklamada, "Takdir yüce mahkemenin ama, benim kanaatime göre herhangi bir suç yok. Bu suçlar, bu mahkemeler görevden alınmama hiç bir zaman bahane edilemez" dedi

8’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde 16’sı tutuklu 73 sanığın yargılandığı çete davasının duruşmasında mahkeme, 19 yıla kadar hapsi istenen Aytaç Durak ile birlikte tutuksuz 13 sanığı dinledi. Savunma yapan sanıklar, haklarındaki suçlamaları reddederek beraatlarını istedi. Diğer tutuksuz sanıkların ifadesi ise sonraki duruşmada alınacak.

Tutuksuz sanıkların ardından, tutuklu sanıklar Mustafa Tuncel, Ahmet Atma, Orhan Alagöz, Orhan Yiğit, Süleyman Tulpar, Mehmet Salih Tulpar, Yusuf Erbey, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Kenan Gündoğdu, Ekmek Fabrikaları Müdürü Şevki Özveren, sağlık teknisyeni Tamer Barış Terkeşli ile Taner Özcandan, Emin Ekmekçi, Hakan Bilmez, Ayhan Uykulu, İbrahim Aksoy ve Salih Zor tahliyelerine ilişkin savunma yaptı.

’ÇETEYLE İLGİM OLAMAZ

Duruşma çıkışı açıklama yapan Aytaç Durak, mahkeme başkanının kendisine "Çeteyle ilginiz var mı?" diye sorduğunu belirterek, "Ben de dedim ki, değil çeteyle herhangi bir gayri meşru olayla ilgim olmaz, olamaz. Bu davada da maalesef Adana’daki binlerce afişten ve billboarddan sadece 3 tanesinden ücret alınmamış. Bundan dolayı suçumun biri buymuş. Bir de kaldırımda bir vatandaşın fotoğrafını çektirmişim. Suçun biri de buymuş. Ve evimde birkaç tane mermi bulunmuş. Bu mermiler de ruhsatlı aslında, sormadılar bana" dedi.

Başkan Durak, "Sonuçta yine takdir yüce mahkemenin ama benim kanaatime göre herhangi bir suç yok. Bu suçlar, bu mahkemeler görevden alınmama hiç bir zaman bahane edilemez. Yargı beni görevden almamıştır. Beni görevden almama kararı veren siyasilerdir, siyasi iradedir. Siyasi iradenin de geri iade etmesi lazımdır. Yargıya karşı boynumuz kıldan ince. Ne zaman isterlerse onlara hesap vermeye hazırız. Ama siyasiler bu işe karışmamalı" diye konuştu.

Çete, rüşvet, tehdide azmettirme, ihaleye fesat, dolmuş ve otobüsçülerden zorla Adana Demirspor’a bağış adı altında para toplanması suçlamasıyla 71 yıla kadar hapsi istenen Belediye Meclisi 1’inci Başkan Vekili Mustafa Tuncel, geçen duruşma yaptığı savunmasında, yargılanmaktan değil yöneltilen suçlamalardan hicap duyduğunu, suçlamaların aklını ve vicdanını zorladığını söylemişti.

Mahkeme heyeti daha sonra tutuksuz sanıkları dinleme başladı.

4 SANIK TAHLİYE EDİLDİ

Adana Büyükşehir Belediyesi merkezli çete davasında 16 tutuklu sanıktan 4’ünün tahliyesine karar verildi.

8’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde 16’sı tutuklu 73 sanığın yargılandığı çete davasının duruşmasında mahkeme, tutuklu ve tutuksuz sanıkları dinledikten sonra, tutuklu sanıklar Orhan Alagöz, Tamer Barış Terkeşli, İbrahim Aksoy ve Ahmet Atma’nın tahliye edilmesine karar verdi. Mahkeme heyeti, diğer tutuksuz sanıkları dinlemek için duruşmayı erteledi.

Mehmet KAYMAK/ADANA, (DHA)