Siyaset 'Bu süreç tamamlanacak'
Paylaş
'Bu süreç tamamlanacak'

Demokratik açılım için “Bu süreç hazmettire hazmettire ilerleyecek” diyen Başbakan Erdoğan, Amerika'dan seslendi

‘SONUÇLANMALI’

Haberin Devamı

Başbakan Tayyip Erdoğan, Amerika gezisinin son gününde Alman Marshall Fonu’nun (GMF) Park Hyatt Oteli’nde düzenlediği toplantıda konuştu. Erdoğan, Kürt açılımı olarak bilinen demokratik açılım süreci için, “Türkiye bu süreci tamamlamak, hem de başarıyla tamamlamak zorundadır, biz buna inanıyoruz. Partim ve hükümetim, bu süreci cesaretle nihayete erdirmek konusunda kararlıdır ve tüm engellemelere, tüm tahriklere rağmen yolumuzda yürüyoruz. Çünkü bunun neticeye varması şart” dedi.

‘SİL BAŞTAN YAPARIZ’

Türkiye’ye Kuzey Irak’tan gelen PKK’lara yapılan ‘ilk kabulde’ arzu edilmeyen tabloların ortaya çıktığına da değinen Erdoğan şöyle devam etti: Irak’ın kuzeyindeki terör altyapısının tasfiyesinin çok önemli sonuçlar doğuracağına yönelik inancımızı da bir kez daha ifade etmek istiyorum. Çeşitli uyarılar yapmamıza rağmen böyle bir tablonun oluşması gerçekten bizleri de üzmüştür. Biz bu tür şeyler olması halinde o konuya yönelik olarak bu işi sil baştan yaparız. Bu konu askıya alınır.

Haberin Devamı

‘HUKUK DIŞI ENGELLER’

Konuşmasında Ergenekon davasına da değinen Erdoğan, “Sadece bizim iktidarımız döneminde şahit olduğumuz provokasyonlar bile hukuk dışı örgütlenmelerin değişimin önünde nasıl bir engel teşkil ettiğini çok net olarak ortaya koymuştur” dedi. Erdoğan, “Türkiye’deki hukuk dışı örgütlenmeye ilişkin konu şu anda yargı aşamasındadır. Ortaya çıkan kirli senaryolar, Türkiye’nin geçmişte ne büyük bir tehdit altında olduğunu ortaya koymaya yetecek kadar malzemeyi gün yüzüne çıkarmıştır” diye konuştu.

İSLAM VE TERÖRİZM

Halkı Müslüman olan bir ülkenin Başbakanı olduğunu, ama bunun, halkı Hıristiyan olan ülkelerle diyalog kurmasını engellemediğini ifade eden Erdoğan, terör örgütü El Kaide ile ilgili bir soruyu da şöyle yanıtladı: ‘Ben bir Müslümanım, İslam adına hareket etme yetkisine sahibim’ demek, onların yetki sahibi olduğu anlamına gelmiyor. Bunlar zaman zaman bizi de tehdit etti. Bir kez daha söylüyorum: İslam böyle bir anlayışı asla kabullenmez, İslam terörizmi asla kabul etmez.