Sağlık Bu teknoloji dünyada bir ilk! Yerli implanta ABD onay verdi

Bu teknoloji dünyada bir ilk! Yerli implanta ABD onay verdi

Paylaş
Bu teknoloji dünyada bir ilk! Yerli implanta ABD onay verdi

Kocaeli Gebze'de yerli yapay diş kökü üreten fabrika açıldı. 23 ülkeye ihraç edilen yerli implantlar bu yıl içinde ABD'ye de ihraç edilecek. Bu implantların en önemli özelliği ise kemikle çok daha kısa sürede kaynaşarak hastanın bekleme süresini kısaltması

TÜBİTAK MARTEK’te kurulu DTİ İmplant fabrikasının açılışı Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Borsa İstanbul Yönetim ve İcra Kurulu Başkanı Himmet Karadağ, Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy’un katılımıyla gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

Bakan Faruk Özlü, açılış kurdelesini kesmesinin ardından DTİ İmplant Genel Müdürü Talat Buğur’dan çalışmalara ilişkin bilgi aldı. Talat Buğur, MARTEK’te kurdukları fabrikada kuru yüzeyli yapay diş kökü ürettiklerini söyledi.

BU YIL İÇİNDE ABD'YE İHRAÇ EDİLECEK

23 ülkeye ihraç ettikleri yerli implantlar için kısa süre önce Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi’nden (FDA) onay alındığını belirten Talat Buğur, bu yıl içinde ABD’ye ihracata başlayacaklarını kaydetti.

Talat Buğur, kuru SLA Active yüzeyin dünyada sadece kendilerinin sahip bulunduğu bir teknoloji olduğunu belirterek şunları kaydetti:

PROTEZE KAVUŞMAK ÇOK KISA SÜRECEK

"Ürettiğimiz implantların yüzey özelliklerini TÜBİTAK MAM Gen Mühendisliği ve Biyoteknoloji Enstitüsü ile yürüttüğümüz bilimsel çalışmalar sonucunda elde ettik. İmplantların kemikle birleşmesini çok daha kısa bir sürede sağlıyoruz. Raf ömrünü kısaltmadan bu teknolojiye dünyada bir tek biz sahibiz. Bu teknoloji sayesinde hastalar çok daha kısa bir sürede protezlerine sahip oluyorlar."

Haberin Devamı