Özlem Denizmen Bu ülke güçlü, siz de...
HABERİ PAYLAŞ

Bu ülke güçlü, siz de...

Haberin Devamı

Büyük acılar yaşıyor, bazen yutkunamıyoruz. Ama hayat devam ediyor. Para konularını lütfen dert etmeyin. Bu sayfa sizlerin. Birlikte her şeyin üstesinden gelebiliriz. Yazın, sorun, danışın, yanıtlayayım. Bir e-posta uzağınızdayım

PARA SORUNUNUZ VARSA
1. Soruna değil, çözüme odaklanın.
2. Kolayı değil, doğruyu yapın.
3. Duyguyla değil mantıkla karar verin.
4. Zor karar anı geldi ise verin gitsin.
5. Kendinize aile/dost... Birkaç kişilik destek mekanizması kurun.
6. Geçmişten öğrenip, onun yükünü atıp, önünüze bakın.
7. Pes etmeyin. Ego yapmayın. Her para sorunu çözülür unutmayın.

Krİzler fırsat doğurur

SORU: Çok tecrübem yok ama isteğim çok. İyi de satışçıyım.
Adapazarı’nda çevrem beni çok beğeniyor. Bir tek param eksik. Herkes krizde gibi davranıyor, nereden para bulabilirim? ● Burak

CEVAP: Okyanusta yüzeceksin, “Yüzme bilmiyorum güverteden mi atlasam?” diyorsun. Önce yavaştan suya alış, sonra sahilde yüzer, derine gidersin. Belli bir kitlenin (diyelim Adapazarı’ndaki esnaf) para ödemek için hazır olduğu bir ihtiyacı tespit et ve bu servisi üret, bu konuda onlara değer yarat, sat ve paranı kazan. İlk 5 müşterin kilit, şimdiden tespit et. Her kriz bir fırsat doğurur

Bana Bİr şey olursa!

SORU: 3 yaşında kızım var. Bana bir şey olursa, BES’im kızıma devroluyor mu? ● Esra

CEVAP: Kanunen tüm hakların mirasçılarına devrolur. Sözleşme yaparken böyle bir durum karşısında ne olacağı zaten yazıyor. Lehtar olarak kızının ismini yaz. Hep iyi şeyler düşün

Tarİhte bu hafta

SARI LİRA:
İlk lira Sultan Abdülmecid döneminde 5 Ocak 1843’te Osmanlı Lirası adıyla basıldı. Kağıt para basılmadan önce kullanılan bu Osmanlı altın parasına Sarı Lira da denirdi.

Sevdİğİne yatırım yap

SORU: 19 yaşında bir üniversite öğrencisiyim. Giymediğim kıyafetlerimi satarak para biriktirdim. Bu parayı borsada değerlendirmek istiyorum. Hangi şirketi seçmeliyim? ● Melis CEVAP: Hisse demek, ortak olmak demek. Beğendiğin, sevdiğin, ürünlerini kullandığın, geleceğine inandığın bir şirket ile 100-200 lirayı geçmeyen hisse yatırımı ile başla. Seneler içinde artırırsın. Sakın arkadaş tüyosuyla al sat yapma. Sakin ve sabırlı ol. Çok oku.

Ünlülerin para karakteri

★ Para deyince aklınıza ilk gelen? Bolluk.
★ İlk parayı ne zaman, ne işten kazandınız? O para ile ne aldınız? Bir reklamda oynayıp 750 TL kazanmıştım. 1000 kadar oyuncak alıp sokakta dağıttım.
★ Restoranda (kadın/erkek) hesabı kim öder? Kimin imkanı varsa o.
★ Evdeki en güzel tasarruf yöntemi? Parasız gezerim.
★ Milyon verseler satmam dediğiniz şey? Elektrikli bisikletim.
★ Dayanamayıp hep aldığınız bir şey? Plak.
★ Cebinizde kaç para var? 120 TL.
★ Para ile ilgili sizi en çok etkileyen örnek kişi kim oldu? Üzeyir Garih.
★ Diyelim ki benim 30 bin liram var. Bu parayı ne yapmalıyım? Sizi ne iyi hissettirecekse onu yapın.
★ Birisi sizden borç istese, siz de vermek istemiyor olsanız, ona ne dersiniz? Genelde bu konularda pek hayır diyebilen biri değilim.

YAZAR METİN HARA

Para hikayesi

Hüngür Hüngür ağladım

Çok varlıklı bir hastanın evine gittim. Odası şahane boğaz manzaralı, camlar yerlere kadardı ama onun sadece gözleri oynuyordu. İşim bitip eve dönünce hüngür hüngür ağlamıştım. Hayal edebileceğin en iyi noktada olabilirsin ama onun bile keyfini çıkarıp çıkaramayacağın sağlık durumuna bağlı. O yüzden para konularında aşırı hırslı olduğum söylenemez.

Metİn Hara’nın para karakterİ:

Kazandığı ile çevresini mutlu etmekten keyif alıyor. Maddi hırsları olmadığı gibi paranın manevi getirisi kendisine yetiyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder