Gündem Bu ülkede yaşamak zor

Bu ülkede yaşamak zor

Paylaş
Bu ülkede yaşamak zor

Kimi bir madde bağımlısı tarafından öldürüldü, kimi sokakta oynarken başına saçmaların isabet etmesi sonucu can verdi, kimi ise kağıt toplarken hunharca darp edildi

Ankara Çayırhan’da 9 yaşındaki Kardelen Kurtoğlu, annesi Kadriye Kurtoğlu ile sokakta madde bağımlısı Volkan Tok’un (30) bıçaklı saldırısına uğradı.

Volkan Tok, arkasından yaklaştığı Kadriye Kurtoğlu’nu koltuk altından 2 kez bıçakladı. Bu sırada Kardelen kaçtı. Volkan Tok peşinden koştuğu Kardelen’i yakalayıp 11 yerinden bıçaklayarak öldürdü.

‘CANIMI KOPARDILAR'

Acı ve kanlar içinde yere yığılan anne, çocuğunun vahşice katledilişini çaresizce izlemek zorunda kaldı. Kaçan saldırgan kısa sürede yakalanıp tutuklandı.

Kadriye Kurtoğlu kaldırıldığı hastaneden dün taburcu edildi. Acılı anne, ilk iş olarak eşi, diğer 2 çocuğuyla birlikte kızı Kardelen’in mezarına giderek “Evladımı canımdan koparan katilin en ağır cezayı almasını istiyorum” diye ağladı.

'KIZIM BÜYÜYÜP ÖĞRETMEN OLACAKTI'

Saçmalar ablasına da isabet etti

Şanlıurfa’da 7 yaşındaki Yağmur Alakuş önceki akşam saat 20.00 sıralarında evinin önünde oynuyordu. Bu sırada komşuları Tektek Ailesi’nin evinde kavga çıktı. Öfkelenen Emrah Tektek evin çatısına çıkıp pompalı tüfekle rasgele ateş açtı.

Tüfekten çıkan saçmalar isabet ettiği Yağmur Alakuş’un ölümüne, ablası Berfin (9) ve 5 kişinin yaralanmasına neden oldu.

‘Kimse dur demeyecek mi?’

Silah sesini duyup sokağa çıkan anne Necla Alakuş, başına isabet eden saçmalar yüzünden ölen kızına sarılıp gözyaşına boğuldu. Kardelen Alakuş dün toprağa verildi.

Acılı anne, “Tüfeği alıp çatıya çıkıp rasgele ateş açıyorlar. Kimse bu insanlara dur demeyecek mi? Kızım büyüyünce öğretmen olacaktı” diye feryat etti. Polis, kaçan Emrah Tektek’in peşinde.

ZORBALAR AFFETMEDİ!

İniltilerini duydular

İstanbul Esenler’de kağıt toplayıcılarının kullandığı el arabasından iniltiler duyanlar polisi aradı. Polis, poşetin içinde elleri kelepçeyle arkadan bağlanmış ve kafatası 3-4 yerinden çatlamış haldeki Özcan Özkaya’yı (16) buldu.

Kağıt toplayıcısı Özcan Özkaya kaldırıldığı hastanede beyin ameliyatına alındı.

Hayati tehlikesi sürüyor

İddiaya göre korkunç olay şöyle yaşandı: Özcan Özkaya sokakta yanlışlıkla Hacı Hasan E. (20) ve Recep Ö.’ye (23) çarptı. Bu yüzden aralarında tartışma çıktı. Özcan Özkaya özür diledi. Ancak iki zorba Özcan Özkaya’yı önce öldüresiye dövdü. Sonra da ellerini arkasından kelepçeleyip el arabasının içine attılar.

Özcan Özkaya bulunduktan sonra yakalanan zorbalar dün adliyeye sevk edildi. Yoğun bakımda tedavisi süren Özcan Özkaya’nın durumu ağır.

3