Bilim - Teknoloji Bu virüs Android telefonları zehirliyor
Paylaş
Bu virüs Android telefonları zehirliyor

Android telefonları tehdit eden yeni bir virüs dalgası tehlike saçıyor. Bu virüsün en tehlikeli yanı ise kullanıcıların sadece uygulamayı telefonuna indirmesiyle aktif hale gelmesi! Yani siz uygulama mağazasından yanlışlıkla bu uygulamayı indirirseniz 'geçmiş olsun'!

Android telefonlarda ortaya çıkan yeni bir virüs, diğer zararlıların aksine kolayca aktif hale geliyor; bunun için de uygulamayı telefonunuza indirmeniz maalesef yeterli! Yani ne uygulamayı çalıştırmanıza gerek var ne de başka bir şey yapmanız; sadece indiriyorsunuz ve iş işten geçiyor. Peki Cloak and Dagger adıyla saldıran zararlının en önemli özelliği sessizce işini görmesi.

İlk olarak California Üniversitesi araştırmacılarınca tespit edilen virüs, Google Play Store'da sıradan bir uygulama görüntüsüyle dikkat çekiyor. Ardından siz uygulamayı indirdikten sonra Facebook'un sohbet uygulamasının da kullandığı SYSTEM_ALERT_WINDOW iznini alan virüs, bu şekilde telefondaki şifrelerinizi ve diğer önemli bilgilerini çalıyor.

Google'ın güvenlik bariyerlerini aştığı için Google Play Store'da tehlikesiz gibi görünen zararlı; Google'ın en yeni Android sürümünde etkisiz. Yani Android 7.1.2 güncellemesi yüklü telefonlarda bu virüs aktif hale gelemiyor. Ancak telefonların ağırlıklı bir kısmı bu sürümü kullanmadığından tehlike daha büyük.

Haberin Devamı