Siyaset 'Bu yalanlara açıklama yapmak bile zulüm'
Paylaş
'Bu yalanlara açıklama yapmak bile zulüm'

Deniz Baykal'ın eşi Olcay Baykal 'Kaset Skandalı' sonrası ilk kez konuştu

‘ÇOK AYIP BUNLAR’

Haberin Devamı

Deniz Baykal, kendisi ile CHP Ankara Milletvekili Nesrin Baytok’a ait olduğu öne sürülen özel görüntülerin internette yayınlanmasıyla CHP Genel Başkanlığı’ndan istifa etmişti. Deniz Baykal’ın eşi Olcay Baykal istifa sonrası suskunluğunu bozdu.

Taraf Gazetesi’ne açıklamalarda bulunan Olcay Baykal, eşine ait olduğu öne sürülen görüntüler konusunda “Böyle yalan şeylere, tertip şeylere açıklama yapmak bile zül geliyor bize. İşte rapor, gerçekleri söylüyor. Bunları maksatlı olarak yapıyorlar. Çok ayıp” dedi.

‘TEKNE YALAN’

Olcay Baykal, “Deniz Baykal 340 bin dolara tekne aldı” iddiası için de “Hiç mi utanma yok. Nasıl böyle pervasızca yalan söylenir” ifadesini kullandı.

Olcay Baykal, “Biz (teknenin sahibi merhum) Nurullah Gezgin’i 1974 yılından beri görmedik, ailesini de tanımayız. Hele (Deniz Baykal adına işlemlere aracılık yaptığı öne sürülen) Mehmet Tuluay mı ne, onu hiç tanımayız. Özel bir hınç var. Geçmişte de Antalya’da büyük arazilerimiz olduğu yönünde yalan haberler yazıldı. İspatlanamadı ve tazminat ödendi” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘UTANMALARI YOK’

‘Tekne’ haberine tepki gösteren Olcay Baykal, “Bu sefer de böyle olacak ve tazminat ödeyecekler. Hiç mi utanma yok. Nasıl böyle pervasızca yalan söylenir. Deniz Bey açıkladı.

Bizlerin hiçbir zaman 340 bin dolar paramız olmadı” diye ekledi. Olcay Baykal, eşinin banka hesaplarında yüklü miktarda paraları olduğu iddiaları için de “Çıkarsınlar o banka hesaplarını, borsa bilgilerini. Artık teknoloji ilerledi. Araştırabilirler. Deniz bir kez bile bu hiç tanımadığımız insanlarla görüşmüş mü? Bütün bunlara çok üzülüyorum” dedi.