Gündem Bu yalanların kaynağı ne?

Bu yalanların kaynağı ne?

Paylaş
Bu yalanların kaynağı ne?

Bu yalanların kaynağı ne?

Sabah programlarında cinayet çözen, akşamları dizilerde çarpık ilişkiler, yasak aşklarla gün geçiren kadınlarımız da senaristlere taş çıkaran hikayeler yazmaya başladı. Daha dün gündeme 2 kadının şikayeti oturdu. Biri evinin önünde kasklı birinin kendisini telle boğmaya kalktığını iddia etti, diğeri Çanakkale'den Kayseri'ye kaçırıldığını...

Bu iki olayın da yalan olduğu, her iki kadının da yalan ifade verdiği bugün ortaya çıktı. Tıpkı 1 ay önce aldatıldığını düşünen 5 çocuk annesi, 48 yaşındaki Gülizar S.'nin, kocasını öldürdükten sonra polisi yanıltmak amacıyla kendisini omuzundan yaralaması gibi...

Biz de şimdi soruyoruz... Millet olarak zihnimizdeki bu karmaşa ne? Analarımıza neler oluyor? Biz nereye gidiyoruz?

İNTİHAR ETMEK İSTEMİŞ, PİŞMAN OLMUŞ...

Konya'da dün motosikletli ve kasklı bir saldırgan tarafından evinin yanındaki kömürlüğün önünde oturduğu sırada telle boğulmaya çalışıldığını iddia eden 30 yaşındaki Vahide Kaval'ın, telle intihar etmek istediği ardından pişman olunca da yalan söylediği ortaya çıktı.

Olay, dün saat 15.00 sıralarında merkez Meram İlçesi Uzunharmanlar Mahallesi'ndeki tek katlı müstakil evin önünde meydana geldi. 2 çocuk annesi Vahide Kaval, eşini telefonla arayarak, evinin yanında bulunan kömürlüğün önünde oturduğu sırada arkasından sessizce yaklaşan kasklı ve uzun boylu bir saldırgan tarafından telle boğulmak istendiğini, attığı çığlıklar üzerine paniğe kapılan saldırganın motosikletiyle kaçtığını, kendisinin de olaydan sonra bayıldığını öne sürdü. Olay yerine gelen polis, yaptığı incelemenin ardından Vahide Kaval ve eşi Mustafa Kaval'ı ifadelerini almak üzere Asayiş Şubesi'ne götürdü.

Vahide Kaval, polise verdiği ifade sırasında gerçeği itiraf etti. Eşine yalan söylediğini anlatan Vahide Kaval, “9 yaşında Muhammed Ali ile 13 yaşında Rahime adlı iki çocuğum var. Muhammed epilepsi hastası. Bu yüzden onu sürekli Ankara'ya tedaviye götürüyorum. Kocam Mustafa Kaval, Kozağaç Piknik Alanı’nda güvenlik görevlisi. Sürekli gece çalışıyor. İşten geldiğinde de yorgun olduğundan dolayı benimle hiç ilgilenmiyor. Evimiz mahalledeki diğer evlere çok uzak. Komşumuz da yok. Bu sebeplerden dolayı çok sıkılıyordum. İlgi görmüyorum. Bunalıma girdim ve dün intihar amaçlı kömürlüğe gittim. Kömürlükteki tahtaların benim ağırlığımı kaldıramayacağını düşündüm ve bahçedeki kayısı ağacına bağlı teli alarak boğazıma bağlayıp kendimi boğmaya çalıştım. Başaramayınca da boynumdaki tel izlerini kocama anlatamayacağımdan dolayı kendisini arayıp kasklı bir saldırganın arkamdan sessiz bir şekilde yaklaşarak beni telle boğmaya çalıştığı yalanını söyledim” dedi. Vahide Kaval, ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

İLANLA TANIŞTIĞI ADAMA KAÇMIŞ

Televizyondaki bir arkadaşlık ilanından tanıştığı kişiyle buluşmak için Kayseri’ye geldiği belirlenen T.D., ‘Polise yalan beyanda bulunmak’ suçundan ifadesi alındıktan sonra ailesinin yanına gönderildi.

Dün Kayseri Otogarı'nda sürekli ağlarken görevlilerce fark edilen T.D., Çanakkaleli olduğunu dün akşam saatlerinde Çanakkale SSK Hastanesi'ne muayene giderken, içerisinde 2 kadın 1 erkeğin bulunduğu otomobilin adres sorma bahanesiyle yanında durduğunu anlattı.

Bu arada otomobilden inen bir erkeğin kendisine eter koklattığını söyleyen T.D., gözünü Kayseri Otogarı yakınlarında açtığını ve kendini otomobilden attığını iddia etti. Genç kadın haber verilmesi üzerine gelen polis ekibince Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Devamı 2. sayfada...



KAYSERİ'YE BULUŞMAYA GELMİŞ

İddiayı ayrıntılı bir şekilde araştıran ve kadını sorgulayan polis, 3 yaşında bir erkek çocuk annesi T.D.'nin, bir ulusal televizyonda yayınlanan aşk ilanlarından tanıştığı kişiyle buluşmak için Kayseri’ye geldiğini, ancak buluşacağı erkeğin son anda, “Başım belaya girer. Sen evine dön” demesi üzerine otogarda sinir krizi geçirdiğini ortaya çıkardı.

Polis bunun üzerine genç kadın hakkında, ‘Polise yalan beyanda bulunmak’ suçundan tutanak düzenledi. Bu arada T.D.’nin Çanakkale'deki eşi 32 yaşındaki İ.D.’ye telefonla bilgi verildi.

Yalan söyleyip polisi olayan T.D.’nin eşi, kendisiyle görüşen DHA muhabirine, “Eşimin ruhsal sıkıntıları vardı. Kendisi tedavi görüyor. Böyle bir şeyi neden yaptı bilmiyorum” demekle yetindi. T.D., gece yarısı otobüse bindirilerek Çanakkale’ye gönderildi.

VE KISKANÇ KADININ ÖLÜM OYUNU

Aksaray'da aldatıldığını düşünen 5 çocuk annesi, 48 yaşındaki Gülizar Sarıyıldız, eşi 57 yaşındaki Naci Sarıyıldız'ı öldürdükten sonra polisi yanıltmak amacıyla kendisini omuzundan yaraladı. Eşinin kendisine ateş ettikten sonra yaşamına son vermek istediği görüntüsünü vermeye çalışan kadın tabancadaki parmak izleri sayesinde gerçeği anlatmak zorunda kaldı. Devamı...

2