Beden Sağlığı Bu yaşta sivilce mi olur demeyin!

Bu yaşta sivilce mi olur demeyin!

Paylaş
Bu yaşta sivilce mi olur demeyin!

Uzmanların yaptığı açıklamalara göre sivilcelerin 12-15 yaş arasında gelişim çağındaki gençlerde görülüp, 20'li yaşların başlarında geçmesi gerekiyor. Maalesef günümüzde gençlik dönemlerinde yaşanan sivilce ve akne problemleri ileri yaşlardaki kişilerde de görülebiliyor

Ergenlik döneminde akne sorunu yaşamayan kişiler, yetişkinlik dönemlerinde akne problemleriyle karşılaşıyor. Kadınların güzelliğini gölgeleyen bu cilt problemi, psikolojik açıdan da oldukça etkilenmelerine sebep veriyor.

Haberin Devamı

'CİLDİN KENDİNİ YENİLEME ÖZELLİĞİ AZALIYOR'

Yetişkinlerde devam eden sivilcelerin önemli olduğunu vurgulayan İnt Dipl. Kozmetisyen Nesrin Sürer “30 ve 40’lı yaşlarda kolajen kaybından dolayı derinin kendini yenileme özelliği azalır. Bu yüzden yetişkinlerde ortaya çıkan sivilce problemlerini hızlı bir şekilde çözüme kavuşturmak gerekir. Ayrıca kadınların günlük yaşamlarında ciltlerini güzelleştirmek adına yaptığı ağır makyajlar cildin nefes almasını engeller. Cilt nefes alamayınca, daha fazla yağ üretilmesine sebebiyet vererek sivilceler çoğalır. Yanlış sıkım, tırnakla yolma gibi alışkanlıklar da ciltte leke ve izler bırakır.

İleri yaşlarda oluşan sivilcelerin sebebi hormonel değişim de dolabilir. Bu sivilceler genelde yüzün alt yapısında, çene üstü, çene altı ve boyun bölgesinde görülen ağrılı sivilcelerdir ve yağ bezi iltihaplanması olarak adlandırılırlar. Akne oluşumu, ciltte gözeneklerin tıkanması sebebiyle toz ve kirden siyah noktalara dönüşür. Bakteriler kanalların içine sızarak, tıkanmış olan yağ bezinde iltihaba yol açar. Bu nedenle hormonlara bağlı olan sivilceler ve kıllanma gibi görülebilecek benzeri sorunlarda, endokrinoloji ve jinekoloji uzmanlarına müracaat edilmeli, bu sorunlar uygun tedaviyle kontrol altına alınmalıdır.

Haberin Devamı

'CİLT TEMİZLİĞİ ÇOK ÖNEMLİ'

Sivilce sorunlarıyla karşı karşıya olan kişilerin cilt bakımlarına daha özen göstermeleri gerekir. Cilt uygun ürünlerle günde iki kez temizlenmeli. Özellikle cilt dostu olan ve cilt fonksiyonlarını düzenleyici, yenileyici özelliği bulunan A vitamini içeren kremler kullanılmalıdır. Beslenmede akneleri artıran gıdalardan uzak durulmalı, dengeli ve sağlıklı beslenilmelidir. Ciltte oluşan organizmayı temizlemek için su, maden suyu ve ada çayı, yeşil çay gibi bitki çayları bol bol tüketilmelidir. Makyaj yaparken fondöten kullanıyorsa, yağsız ve su bazlı olmalarına dikkat edilmelidir. Pudradan uzak durulmalı ve tabi ki makyaj temizlenmeden kesinlikle yatılmamalıdır” dedi.

YOĞUN BİR BAKIM CİLDİ TOPARLIYOR

Dış görüntüyü bozan aknelerin düzelmesinde uygulanacak yoğun bakımla hızlı bir çözüm sağlanabildiğinin belirten İnt. Dipl. Kozmetisyen Nesrin Sürer “ Aknelere yönelik Vitamin A Power Serum ve Hydro Lotion ile uygulanan yoğun bakımlarla son derece başarılı sonuçlar alınır. Hydro Lotion erken yaş akneli ciltlerde uygulanırken, ileri yaş problemli ciltlerde de Vitamin A Power Serum son derece etkilidir. Bakımlarla cildin yağ üretimi azaltılarak, yağ ve nem dengesi düzenlenir. Akne problemleri çözüme kavuşturularak, cilde tazelik ve gençlik kazandırılır” dedi.

Haberin Devamı