Cumartesi Postası Bu yaz bunları yapın!

Bu yaz bunları yapın!

Paylaş
Bu yaz bunları yapın!

Yaz tatilinde nereye gideceğinize daha karar vermediyseniz, önerimiz raflarda yeni yerini alan 'Ege ve Akdeniz'de Ölmeden Önce Yapmanız Gereken 101 Şey' kitabına göz atmanız

Karadan mavi yolculuk Gökova’nın güneyindeki 70 kilometrelik Karacasöğüt- Bördübet güzergahında en az 7 koy sizi bekliyor.

Türkiye’de şnorkelle sualtı güzelliklerine dalmak için Bozcaada’daki Akvaryum Koyu’ndan daha güzel bir koy bulamazsınız.

Dünyanın en yeşil kanyonunda oksijen solu

Kazdağları’ndaki Şahinderesi Kanyonu bir oksijen çadırı. Alp Dağları’ndan sonra dünyada oksijeni en fazla yer.

Akdeniz’in Safranbolusu’na git

Antalya’nın Ormana beldesindeki evler taşla ahşabın muhteşem uyumu asırlara meydan okuyor. Safranbolu’nun Akdeniz versiyonu.

Kalenin burcunda uykuya dal

Kaş büyüleyici bir yer. Antik Simena üzerinde kurulu Kaleköy, dünyanın en güzel manzarasını seyrederek sessizliğin tadını çıkarıp uykuya dalacağınız bir yer.

En güzel sulara bırak kendini

Yaz tatilini geçirmek için kalabalıktan uzak koy ve kumsal arıyorsanız, Kuşadası, Güzelçamlı’da, Gökova Körfezi’nde Kisse Bükü, Göcek’te Gökgemile Koyu, Dikili’de Killik Plajı size göre.

Dalyan deltasında sandal sefasına çık

Köyceğiz-Muğla’da Dalyan’ın labirentlerinde sandalla seyahati sabah erken saatlerde gerçekleştirin.

Ölü Deniz üzerinde uç

Gökyüzünden bir Ölü Deniz fotoğrafı çekmek için helikopter kiralamanız gerekmiyor. Tek motorlu, yelken kanatlı ‘micro-light’ adlı uçan araçlara binerek fotoğraf çekebilir, hem de bu olağanüstü deneyimin tadını çıkarabilirsiniz.

Akar Boğazı’nı kanoyla geç

Kekova’da kanoyla gezerken doğal yaşamı derinden hissedin.

4

Haberin Devamı