Cumartesi Postası Bu yaz kadınların kozu abiye şortlar

Bu yaz kadınların kozu abiye şortlar

Paylaş
Bu yaz kadınların kozu abiye şortlar

Yaz aylarının en gözde giysisi olan şort, bir süredir deniz kenarlarından şehir hayatına karıştı

Vücuduna güvenen de güvenmeyen de süper mini şortlarla Nişantaşı, Bağdat Caddesi gibi kentin ‘moda merkezleri’nde boy göstermeye başladı. Bu yıl modacılar gece kıyafetlerinde de şorta ağırlık verdiler. İddialı abiye şortlar tasarladılar. Öyle görünüyor ki bu yaz gecelerinde davetlere abiye şortlar damgasını vuracak.

Modacılar aslında kısa şortu koleksiyonlarına birkaç mevsim önce, hatta kışın tekrar sokmuştu. Geçtiğimiz yaz ise süper kısa şortlar şehir hayatındaki yerini almıştı. “Kent içinde süper kısa şort giymek cesaret ister” diye düşünenler bile giymişti. Bu yaz yerini iyice sağlamlaştıran şort sadece spor değil şık bir giysi olarak da hayatımızda. Şortu kadınlar bu yaz iş kıyafeti olarak da, gece davetlerinde de giyebilecek. İş kıyafeti olarak hazırlanan şortlar (tabii ki çok kısa değil) modacılar tarafından ceketle kombinlenmiş. Gece davetlerinde ise ipek, pul, payet buluzlarla birlikte önerilmiş.

Bu yaz Prada, Marc Jacobs, Balmain, Dolce&Gabbana, Zara, Gizia gibi birçok marka koleksiyonlarında abiye şortlara ağırlık verdi. Özellikle Marc Jacobs şorttan iddialı gece kıyafetleri hazırladı. Kısaca bu sezon her bütçeye göre abiye şort bulmak mümkün.

Spor da olur gece kıyafeti de

Şortun üzerine tişört giyerek spor da olabilirsiniz, ince bir ceketle veya şık bir buluzla gece de çıkabilirsiniz. Gece çıkarken şortların altına bu yazın gözdesi platformlu ayakkabılar giyebilirsiniz. Ama spor görüntüyü tercih ediyorsanız sandaletler ve babetlerle kıyafetinizi tamamlayabilirsiniz. Bu arada jean şort mutlaka gardrobunuzda yer almalı bu yıl. Dolce&Gabbana’dan Mudo’ya kadar hemen her marka jean şorta koleksiyonunda yer veriyor. Jean şort ve ipek bir buluzla da gecelerde boy gösterebilirsiniz. Bu yılın modası süper mini şortlar ama bunları giymeye cesareti ya da müsait vücudu olmayanlar için bermudalar, balon modeller, belden büzgülü büyük cepli safari modeller, duble paça diz üstü şortlar var. Kısaca bu yaz, hem deniz kenarında, hem şehirde, hem gece, hem de gündüz şort giyebileceğiz.

Şort giymek isteyenlere öneriler

- Minyon yapıda olanlar: Sizin diz hizasında biten bermudalardan kaçınmanız şart. Çünkü bunlar sizi daha da kısa gösterir. Orta boyda olan duble paça şortlar size en uygun olan modeller. Bu tip şortu şehirde çok rahat giyebilirsiniz. Bacaklarınıza güveniyorsanız mini şort giyin.

- Büyük bedenler: Büyük beden olup illa da şort giyeceğim diyorsanız size önerimiz en azından pileli ve kısa şortlardan uzak durun. Bermuda, diz hizasında biten şortları tercih edebilirsiniz. Ayrıca üzerinize bir tunik giyebilirsiniz, bu yaz çok var. Aman üzerinize oturan modellerden uzak durun!

- Armut tipli vücut yapısı olanlar: Sizin uzak durmanız gereken model kargo tipi olanlar yani yanlarda iki körüklü cebi olan şort ve bermudalar. Çünkü kalçalarınızı daha da büyük gösterir.

- Kısaca bacaklı olanlar: Şort ne kadar kısa olursa bacaklarınız o kadar uzun görünür unutmayın!

- Uzun bacaklı olanlar: Uzun şortları ancak rahatlıkla siz taşıyabilirsiniz.

2

Haberin Devamı