Sağlık Bu yaz kimsenin ayakları kokmayacak

Bu yaz kimsenin ayakları kokmayacak

Paylaş
Bu yaz kimsenin ayakları kokmayacak

Bu yaz kimsenin ayakları kokmayacak

Ayak kokusu başka hiçbir kokuya benzemeyen, oldukça rahatsız edici bir kokudur. Ayağı kokan kişi kapalı ortama girip ayakkabılarını çıkarttığında ortamın havası adeta zehirlenir.

Ayakları kokan bir kişinin yanında nefes almak bile zorlaşır. Özellikle ayakların terlediği yaz günlerinde bu koku dayanılmaz bir hal alır.

Ayakları kokan kişiler ciddi bir prestij ve özgüven kaybı yaşarlar. Ayak kokusu aile ortamında, spor salonlarında, soyunma odalarında, camii ve ibadethanelerde, yatılı okullarda ve asker koğuşlarında başlı başına bir utanç kaynağıdır.

Ayak kokusunun asıl nedeni terli, nemli ayakta ve ayak parmakları arasında üreyen bakteriler ve mantarlardır.Bilinen hiçbir kozmetik ürün ayak kokusunu perdelemekte ve yok etmekte başarılı olamamıştır.

Ayak kokusunu gidermenin yolu ayakları temiz ve kuru tutmakla beraber aynı zamanda bakteri ve mantarı ortadan kaldırmaktan geçer.Kimyasal ve sentetik ürünler ayak kokusunu çözmekte başarısız olurken cilt kanseri gibi riskleri de barındırır.

Avrupa ve Amerika Birleşik Devletlerinde önemli üniversitelerin tıp fakültelerinde yapılan çalışmalar, ayak kokusuna karşı doğal ve bitkisel çözümlerin güvenli, kalıcı ve etkili olabileceğini ortaya koymaktadır.

Haberin Devamı

AYAK KOKULARINDAN KALICI VE GÜVENLİ BİR ŞEKİLDE KURTULMAK İÇİN TIKLAYINIZ!