Cem Kerpiççiler Bu yetenek sana fazla Zlatan İbrahimoviç
HABERİ PAYLAŞ

Bu yetenek sana fazla Zlatan İbrahimoviç

Fransa Ligi'nde Paris Saint Germain, deplasmanda Bordeaux'ya 3-2 yenilerek şampiyonluk yarışında ağır yara alırken maçtan sonra iki gol atmasına rağmen takımının mağlubiyetine engel olamayan Zlatan İbrahimoviç'in şu sözleri Fransa'yı ayağa kaldırdı: "15 yıldır bu b..tan ülkede iyi bir hakem görmedim. Bu ülke, Paris Saint Germain’i hak etmiyor.”

Rezalet Messi eleştirisi

Bu cümleleri duyar duymaz aklıma daha önce kurduğu 'güzide' cümleler geldi İbrahimoviç'in. Mesela, FIFA tarafından dünyada yılın futbolcusu seçilen Ballon d’Or ödülünün sahibi olan Arjantinli Lionel Messi için, "Messi’nin belki dört Altın Top ödülü olabilir ama benim otomattan çikolata almak için altıma kutu koymama gerek yok” demesi.

Haberin Devamı

Kalibresini bilmeyen yok

Yalnızca bu cümle bile İbrahimoviç'in karakterini gözler önüne seriyordu benim için. Dünyanın en önemli futbolcusu olarak gösterilen Lionel Messi'yi boyunun kısa olduğuna gönderme yaparak eleştirmek İbrahimoviç'in kalibresi hakkındaki en net göstergelerden biri olarak değerlendirilebilirdi.

Kaleden kaleye gol de atsa...

Bu cümleyi kuran Zlatan İbrahimovic, bırakın orta sahayı kaleden karşı kaleye gol atsa hiçbir anlam ifade etmez benim için. Yalnızca saha içinde yapıp ettiklerine ve performansına bakarak değerlendirenlere sözüm yok. Fakat benim için bir sporcu yalnızca sahadaki performansı ile bir anlam ifade etmiyor.

Özür dilese ne çıkar

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Patrick Kanner'in twitter'dan "İbrahimoviç’in hayal kırıklığı, hakeme ve onu ağırlayan ülkeye hakaret etmesini haklı çıkarmaz" ifadelerini paylaştı maçın ardından ve yıldız futbolcunun Fransa’dan özür dilemesi gerektiğini vurguladı. Artan tepkiler üzerine bir açıklama yapan Zlatan, aslında yanlış anlaşıldığını söylerken, "Sözlerim Fransa ve Fransız halkına değildi. Sadece futbol için konuştum. Yanlış anlayanlardan özür diliyorum" dedi.

Saçmalıklarla hatırlanacak

Fransızlar özürünü kabul edenler mi bilmem ama bu Zlatan'ın yaptığı ilk saçma açıklama değil son da olmayacak. Ne yazık ki Zlatan o müthiş yeteneği altında eziliyor. Yeteneğinin karakterinden çok daha üst seviyede olduğunu söylemek haksızlık olmayacak sanırım. Ne yazık ki yeşil sahalardan ayrıldığında üstün performansı ve yeteneklerinden çok bu saçma açıklamaları ile hatırlanacak.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder