Gündem Bu yıkım tarihe geçer!

Bu yıkım tarihe geçer!

Paylaş
Bu yıkım tarihe geçer!

Bodrum'da turizmci Ergun Berksoy'a ait 200 yıllık tarihi ev gece yarısı kepçe yardımı ile yıkıldı. Amerika'da yaşayan Ergun Berksoy SİT alanında bulunan evinin yıkıldığını öğrenince şoke oldu. Koruma altındaki evi kimin yıktırdığı bilinmiyor

Amerika Kaliforniya’da yaşayan turizmci Ergun Berksoy’un Bodrum Gümüşlük’teki 200 yıllık tarihi evi geçen perşembe 23.00’te kepçe yardımı ile yıkıldı. Geç saatte yapılan yıkımdan rahatsız olan çevre sakinleri durumu Jandarma’ya bildirdi. SİT alanında bulunan evin izinsiz olarak yıkıldığını belirleyen Jandarma yıkım ekibini gözaltına aldı.

Haberin Devamı

PARA VERMİŞLER

Kepçe operatörü Cengiz Kalman “2 kişi paramızı yarın vereceklerini söyleyerek bu evi yıkmamızı istedi” dedi. Ergun Berksoy’a evinin yıkıldığını Bodrum’da işlettiği otelin çalışanları haber verdi. Otel çalışanları “Ergun Bey zaman zaman gelip burada dinlenirdi. Olayı duyunca şoke oldu. Sorumlulardan davacı olacağını söyledi” dedi. Gümüşlük Belediyesi yetkilileri yıkımla bir ilgileri olmadığını açıkladı. Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’ndan onaylı olan tarihi evi kimin yıktığı araştırılıyor.

Yaşar ANTER/DHA