Alışveriş - Moda Bu yılın modası 'unisex' gözlükler
Paylaş
Bu yılın modası 'unisex' gözlükler

Güneş gözlüklerinde birçok marka, iddialı modellerle müşterilerinin karşısına çıkarken, yazın modası hem erkek, hem kadınların kullanabileceği gözlükler olacak

Adana’da yaklaşık yarım asırdır gözlükçülük yapan Ahmet Aydın, yurt dışı fuarları da dolaştığını, kadın gözlüklerinde bu yıl yeni bir trend başladığını söyledi. Geçen yıllarda metal gözlüklerin yaygın olduğunu, kadın ve erkeklerin bu tarz gözlük kullandığını anımsatan Aydın, bu yaz trendlerinin ise daha çok plastik aksanlı tarzlar olduğunu söyledi.

Birçok markanın yaza özgü onlarca yeni model ürettiğini kaydeden Ahmet Aydın, “Daha önceki yıllarda, yani 2010’un gözlük sezonuna kadar, insanların beğenisi plastik gözlüklerden çok metal gözlükler üzerindeydi. Ancak bu yıl renkli ve özgün yeni modellerle birlikte ön plana tamamen plastik gözlükler çıktı. Bu yaz daha çok yuvarlak aksanlı ve büyük gözlükler ön planda olacak” dedi.

Kadın gözlüklerinde erkek modellerine karşın daha çok tarz olduğuna dikkat çeken Aydın, “Bu farklı tarzlara rağmen bu yıl firmalar hem erkeklerin, hem de kadınların ortak kullanabileceği modeller üretti. ‘Unisex’ gözlük diye tabir edilen bu modelleri yazın hem kadınlarda, hem erkeklerde göreceğiz. Geçen yıl birkaç model varken, bu yıl ortak kullanılabilecek onlarca model bulunuyor. Bu yazın modasını ‘unisex’ gözlükler oluşturacak” diye konuştu.

Haberin Devamı


Tahsin ÜLKER/ADANA, (DHA)