Gündem 'Bu yol benim' dedi, trafiğe kapattı

'Bu yol benim' dedi, trafiğe kapattı

Paylaş
'Bu yol benim' dedi, trafiğe kapattı

Tekirdağlı Şenol Çelebi, dedesinden miras kalan arazinin üzerine yapılan yolu kazıklar çakarak trafiğe kapattı. Belediye'ye göre Çelebi haklı

Tekirdağ'da Şenol Çelebi, dedesinden miras kalan ve şu an yol olarak kullanılan 2 dönümlük yeri demir kazıklar diktikten sonra şeritle kapattı ve 'Özel mülktür, girilmez' tabelası astı. Sürekli kullandıkları yolun kapandığı görenler ise şaşkına döndü. Polis ekipleri ise şeritleri kaldırarak yolu tekrar ulaşıma açtı.

Haberin Devamı

Tekirdağ'da oto tamirciliği yapan Şenol Çelebi, ölen dedesi Halit Çelebi'den kaldığnı iddia ettiği Yavuz Mahallesi Selahattin İçli Sokak üzerindeki 2 dönümlük sokak yolunu demir kazık çakıp, çevresinden şerit geçirerek kapattı. Perşembe günleri semt pazarı olarak kullanılan bu sokak diğer günlerde ise araç ve yayalar tarafından kullanılıyor. Dün sabah bu yolu kullanarak geçenler, akşam saatlerinde 'Özel mülktür, girilmez' tabelası ile kapatılan yolu görünce şaşkına döndü. Araç sürücüleri başka yolları kullanırken, bazı vatandaşlar ise şeritlerin altından geçerek yollarına devam etti.

'İSTEDİĞİM GİBİ KAPATIRIM'

Vatandaşların şikayeti üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, yoldaki demir çubukları sökerek yolu trafiğe açtı. Yoldaki şeritlerin kaldırıldığını duyan arazi sahibi Şenol Çelebi, avukatı ile birlikte olay yerine gelerek şeritlerin kaldırılmasına müdahale etti. Ancak başarılı olamadı.

Polislerin yaptığının yanlış olduğunu söyleyen Şenol Çelebi, "Burası benim tapulu arazim. İstediğim gibi kapatırım. Şimdi şeritlerle kapattım polisler şeritleri sökmüş. Beton duvar çekeceğim." dedi.

Haberin Devamı

'YERİMİZİ TESPİT ALTINA ALDIK'

Dedesinden kalan 2 dönümlük tapulu arazisine 20 yıl önce yol yapıldığını belirten Şenol Çelebi, belediyenin aynı yol üzerinde perşembe günleri pazar kurduğunu söyledi. Pazarcıların işgali altına bulunan arazileri için 2 yıl önce belediyeye müracatta bulunduklarını belirten Çelebi, "2 sene önce belediyeye 'Yerimiz pazarcıların işgali altında, tapulu arazimizi pazarcılara kiraya vermektesiniz ve yol olarak kullanmaktasınız' diye dilekçeyle başvurduk. Yerimizi imar dışı bırakmışlar. Biz belediyeye 'ya bu yeri kamulaştırın ya da bunun yerine bize bir yer verin' dedik. 2 sene hiçbir çözüm bulmadılar. Belediye yetkilileri bize yerinizi tespit altına alabilirsiniz dediler, bizde yerimizi tespit altına aldık."dedi.

'ÖZEL MÜLKÜDÜR, KAPATABİLİR'

Belediye yetkilileri ise, yolun geçtiği yerin özel mülk olduğunu ve yolun kapatılmasında herhangi bir yanlışlığın olmadığını, konunun çözümü için çözüm yollarının arandığı söylediler.

Haberin Devamı

Ferhat AKGÜN / TEKİRDAĞ - DHA