Dr. Haydar Dümen Bu yol biraz maceralı
HABERİ PAYLAŞ

Bu yol biraz maceralı

Haberin Devamı

Kadın bedenini yıllar içinde tanıyor. Nasıl tatmin olacağını keşfederken zaman kaybedebiliyor. Doğuştan şanslı bazılarını saymazsak kadınların yatak odasındaki macerası sorunlu geçiyor. Çünkü orgazmla tanışamıyor, üzülüyor, kendilerini suçluyor ve eşlerine yetmediklerini düşünüyorlar.

BÖYLE SORU YOK!

Kız beni kapıya koyuyor


27 yaşındayım, kız arkadaşım da 25 yaşında. İlişkiye girdikten sonra kız, “Yalnız kalmak istiyorum” deyip kibarca beni evden gönderiyor. Ayrılmak mı gerekiyor?

CEVAP

Değerli okurum, ben kız arkadaşını sevdim! Radikal, kendine güvenen, akıllı biri. Şöyle ki ilişkiden sonra rahatlığının, rehavetinin tadını çıkarmak ve kendi duygularıyla baş başa kalmak istiyor. Biliyor ki ya senden yeniden istek gelecek ya da çay, kahve ikram onun keyfini bozacak.

Dahası belki senin ikinci teklifini de kaldıramayacak. Bir ihtimal evde kalma süren uzarsa bazı riskler, gelen giden, pencereden merak edenler falan filan... Bu yüzden ayrılmak olmaz. Evlenme düşüncesi daha mantıklı ve gerçekçi olur. Unutma ki sofraya konulan ne bir tepsi börek ne de susamlı çörektir. O kendi rolünü oynuyor. Bana göre doğru yapıyor.

Kocam başka kadınlara gider mi?

32 yaşında, 7 yıldır evli bir kadınım. Eşimle cinsel hayatımız iyi. Ama son zamanlarda eşim farklı arayışlar içinde, gözü hep güzel kadınlarda. Başka kadınlarla birlikte olmasından korkuyorum. Ne yapmam gerekiyor?

CEVAP

Sevgili okurum, yani laf aramızda şu hemcinslerin yani kadınların kimilerinin gözlerinin eşinin üzerinde olduğunu sanıyorum. Yaşı bana böyle çağrışım yaptı. Türdaşların delinin aklına taş getiriyor gibi. Merak etme sevgili eşin, bu yakınlarda başka kadınlarla birlikte olmayacak, bundan eminim çünkü şu an acemilik döneminde.

Kimliğiyle cinselliği arasında pazarlık aşamasında. İlerisi için falcılık yapmayalım. Sen de kıskançlık duygularını fazla ortaya atma. Hem anne hem eş yani sevgili rolünü oyna. Biraz da ilişkinize fanteziler katın. Bir süre böyle idare edin, sonrasını yeniden gözden geçirelim.

Benim yaşımda bu istek normal mi?

50 yaşındayım, kocam 61 yaşında. 24 yıllık evliyiz. Sağlık problemleri nedeniyle cinsel hayatımız eskisi gibi değil. Çok istekliyim, benim yaşımdaki kadının istekli olması normal mi?

CEVAP

Sevgili okurum, bu iştah sorunu ve hayata bağlılık oyunu. Diyelim ki yemek iştahınız arttı, kadınların kimilerinde menopozdan sonra cinsellik sanki yeniden canlanır gibi olur. Durumun normal. Eşin ise, tıbbi yani fizyolojik olarak daha genç sayılır. Orta yaş olgunluğunun standartlarına göre de cinsellik yaşanır.

Eskiden nasıldı sorusunu bir yana bırakalım, şimdi durum nedir ona bakalım. İlişki sayısı ve eşinin boşalma süresi ne? Ayrıca organın dinamiği yerinde mi? Yani görevdeyken bile nazlanıyor mu? Eşinin damar ve hormonal yapısına bakılsa iyi olur. Haftada 1 ilişki normal sayılır. İki ilişkiden birinde orgazm oluyorsan sineye çekiver, eşinin tahrik noktalarını buluver.

İleride kanar mı?

Daha önce iki kez ilişkiye girdim. Ama kanamam olmadı. Acaba kız mıyım yoksa değil miyim? İleride evlenirsem kızlık zarım kanar mı? Bana yardımcı olur musunuz?

CEVAP

Sevgili okurum, kızlık zarın esnek. Penisin boyutlarıyla ilgili olarak evlendiğinde kanayabilir. Kanamama olasılığı yüzde 50’nin üzerinde.

Yürüyemez hale geliyorum

18 yaşındayım. Sevgilimle her gün sevişiyoruz. Sonra eve dönünce yumurtalıklarım çok ağrıyor. Dokununca daha kötü oluyor, yürüyemiyorum. Acaba bunun nedeni nedir?

CEVAP

Değerli okurum, sanırım boşalmıyorsun. Bunlar istek ağrılarıdır. Spermler torbalarda ve yollarda gerilime neden oluyor. Ayrıca orası kanla dolup gevşeme sağlanmayınca acı hissediyorsun. Başka da bir olumsuz nedeni yoktur.

Neden orgazm olamıyorum?

20 yaşında kızım. Erkek arkadaşımla birlikteyken orgazm olamıyorum, zevk alamıyorum. Sevgilim çok anlayışlı. Onu kaybetmek istemiyorum. Yardımcı olun.

CEVAP

Sevgili okurum, sanırım biraz zamana ihtiyacınız var. Geçmişte edindiğin bilgiler ve baskılardan arınman gerekir. Bir de ister istemez sorumluluk duygun vardır. Buna bazı kaygılar eklenince psikolojin rahat olamıyor. Bu nedenle de bedenin ve ruhun zevkin havuzuna dalamıyor. Beklemede kal. Kendini yargılama.

Yeterli mi?

19 yaşında, 90 kiloyum. Cinsel organım 12 santim. Sizce bu boy iyi mi?

CEVAP

İyi yavrum. 2 santimi kasık yağları yutuyor. Kilo verdiğinde o görüntüye 2 santim de katılınca seninki mükemmel olacak. Birazcık iştahını yani boğazını tutuver. Kısa yoldan sağlığın da kurtulur, mutlu da olursun.

Büyük diye üzülüyorum

28 yaşında kadınım. Cinsel organımın dudakları çok büyük. Ne yapabilirim?

CEVAP

Sevgili okurum, hiçbir şey yapamazsın. Ameliyatla küçültebilirsin. Ama değmez.

Kıza bulaşır mı?

1 ay önce yabancı bir kadınla ilişkiye girdim, belsoğukluğuna yakalandım. Sonra da kız arkadaşımla oldum. Hastalığım kız arkadaşıma da geçer mi? Yardım edin.

CEVAP

Değerli okurum, belki de belsoğukluğuna yakalanmadın. Bir laboratuvara gidip meni tahlili yaptırarak hastalık olup olmadığını öğren. Hastalık varsa da üroloji uzmanına gidip tedavi ol. Eğer hastalık bulaşmışsa kız arkadaşına bulaştırma ihtimalin de yüksek.

İlaç önerir misiniz?

Erken boşalıyorum. Bana ilaç önerir misiniz? Yoksa doğal yollarla tedavisi mümkün mü?

CEVAP

Değerli okurum, ilk önce evli olman gerekir. Uzaktan ilaç olmaz. Doğal yolla tedavi için evlilik koşullarının oluşması gerekiyor.

Hap kullansam büyür mü?

17 yaşındayım ve penisimin boyu 12 santim. Sizce normal midir? İleride evlenirsem bir sorun olur mu? Hap kullansam büyür mü?

CEVAP

Değerli yavrum, hapla büyümüyor. 12 santim penisle tabii ki evlenirsin. Sorun yaşanmaz eşini de mutlu edersin.

Bir sıvı geliyor

21 yaşında evli kadınım. Vajinamdan bir sıvı geliyor. Acaba bu neden kaynaklanıyor?

CEVAP

Sevgili okurum, eğer bu birleşme sırasında gelen sıvı ise doğal. Tahrik olduğun zaman gelebilir. Akıntılı ve kokuluysa kadın doğum uzmanına gidip tedavi olmalısın.

Gebelikten korkuyorum

22 yaşında nişanlı kızım. Geçen gün nişanlımla sürtünme yoluyla seviştik. Ben adet görüyordum. Nişanlım boşaldı. Spermler iç çamaşırıma geçmiş. Hamile kalmaktan çok korkuyorum. Kızlık zarı yırtılmadan hamile kalınmaz diyorlar. Acaba doğru mu?

CEVAP

Sevgili okurum, hamile değilsin. Kızlık zarı bozulmadan hamile kalınabilir. Cinsel birleşmeye göre ihtimali zayıf bile olsa, olacaksa olur. Yani bir sperm içeri koşar ve yumurtayı bulur. Dikkat edin.

Denedim ama olmadı

25 yaşındayım. Mastürbasyon yapmaktan vazgeçemiyorum. Kaç kez denedimse olmadı. Evlendikten sonra bu sorun devam eder mi?

CEVAP

Değerli okurum, evlendikten sonra devam edebilir. Mastürbasyondan vazgeçebilmen için yaşın gereği artık cinsel ilişkiye başlaman gerekir. Saplanmış kalmışsın. Bir tür tutkuya dönüşmüş yani şartlanmışsın. Ama hiç üzülme. Vazgeçmeyi öğreneceksin.

GÜNÜN SÖZÜ

Rüyalara umut bağlamak kanatsız uçmayı düşlemek gibidir. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder