Siyaset 'Bu yola her şeyi göze alıp çıktık'
Paylaş
'Bu yola her şeyi göze alıp çıktık'

Kocaeli'nde konuşan Başbakan Tayyip Erdoğan, 12 Eylül'deki referandumun hukuk, adalet, sosyal devlet adına yeni başlangıç olacağını söyledi

‘12 EYLÜL MİLAT OLACAK’

Başbakan Tayyip Erdoğan dün partisinin Kocaeli mitinginde yaptığı konuşmada, bu Anayasa değişikliğinin daha kapsamlı bir Anayasa’nın kilidi olacağını söyledi.

Erdoğan “İnşallah 12 Eylül milat olacak. Hukuk, adalet, sosyal devlet adına yeni bir başlangıç olacak” dedi. Erdoğan şöyle konuştu: Türkiye bu Anayasa ile yoluna devam edemez.

Dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasında yer alamaz. Türkiye bu Anayasa ile bölgesinde, dünyada güçlü bir ülke olamaz. Anayasa’yı değiştirmemiz gerekiyor. Biz bu yola çıkarken beyaz elbisemizi yanımıza alıp öyle yola çıktık. Her şeyi göze aldık.

‘MODERN HIRSIZLIK’

Türkiye’nin daha önce bölgesindeki gelişmeleri takip ederken bugün takip edilen bir ülke olduğunu belirten Erdoğan şöyle devam etti:

Eski hükümetler karşılıksız para basıp, vatandaşın 1 milyon lira vererek tuvalete gitmesine neden oldu. Bunlar akşam yatıyor, sabah kalkıyor 1’in yanına sıfır koyuyordu.

Bavul bavul karşılıksız para bastınız. Bunun ekonomideki adı da modern hırsızlıktır. Böyle aldattılar. 27 Avrupa ülkesi ile Amerika’da işsizlik arttı, Türkiye’de ise düşmeye başladı.

2010 yılının ilk çeyreğinde bizim ekonomimiz geçen yıla oranla yüzde 11.7 büyüdü. Felaket tellalları neden sesiniz çıkmıyor?

Haberin Devamı