Spor Bu yumruklar dünya şampiyonluğuna yetmedi

Bu yumruklar dünya şampiyonluğuna yetmedi

Paylaş
Bu yumruklar dünya şampiyonluğuna yetmedi

Dünya Boks Organizasyonu (WBO) yarı ağır sıklet dünya şampiyonu Marco Huck, Türk kökenli boksör Fırat Arslan'a karşı yaptığı unvan maçını kazandı

Almanya'nın Halle-Westfalen kentinde Gerry Weber Salonu’nda yapılan maçı, Huck, 12 raund sonunda 3-0 kazandı.

Haberin Devamı

Huck, karşılaşmayı yayınlayan ARD televizyon kanalına maçtan sonra yaptığı açıklamada, çok zor bir karşılaşma olduğunu, iyi mücadele ettiğini söyledi. Çok çalışan Fırat Arslan’a saygı duyduğunu belirten Huck, "Herkes kazanmak istiyor. Ben de kazanmak için elimden geleni yaptım" dedi.

Fırat Arslan ise puanlamadan dolayı hayal kırıklığı yaşadığını belirterek, "Böyle kararı şimdiye kadar hiç görmedim. Ben 10 kez daha fazla vurdum. O sadece savunmaya vurdu. Son raunda kadar mücadele ettim. Maç öncesinde adil bir karar verilmesini ümit ettiğimi söylemiştim. Seyirciler beni galip olarak görüyor. Ben daha iyi olduğumu gösterdim. Normalde dünya şampiyonu olurdum" ifadelerini kullandı.

KARİYERİNİ SONLANDIRACAK MI?

Haberin Devamı

Galibiyetin elinden alındığını belirten Arslan, "Bugün yeni dünya şampiyonu olabilirdim. Kazansaydım boksta tarih yazabilirdim" ifadelerini kullandı. Karar açıklandıktan sonra maçı izleyen çok sayıda kişi, Fırat Arslan lehine tezahürat yaptı. 42 yaşındaki Fırat Arslan, bu karşılaşmadan sonra kariyerini sonlandırıp sonlandırmayacağı konusunda ise bir açıklama yapmadı. Karşılaşmayı 7 bin kişi izledi.

AA