Ekonomi Bu zamma bu maaş yetmez

Bu zamma bu maaş yetmez

Paylaş
Bu zamma bu maaş yetmez

Türk-İş, yıla girer girmez yapılan zamlara dikkat çekerek, asgari ücrette düzeltme istedi

Gözden geçirilsin

Türk-İş Genel Mali Sekreteri Ergün Atalay, Çalışma Bakanı Ömer Dinçer’e mektup göndererek, en temel ihtiyaçları bile karşılamaktan uzak kalan yeni asgari ücretin tekrar gözden geçirilmesini istedi.
Atalay, mektubunda, asgari ücretin belirleniş tarzının, ülkede ve çalışanlarda büyük bir hayal kırıklığı yarattığını ifade etti. İşçi temsilcilerinin bulunmadığı görüşmeler için Atalay, “Yeni asgari ücret, Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun iradesini yok sayan bir anlayışla karara bağlandı” dedi.

Dayatma yapıldı

Atalay, asgari ücret uygulamasının, işçinin ekonomik ve sosyal durumunu iyileştirmede önemli bir araç olduğunu vurgulayarak, mektubunda şu görüşlere yer verdi: “Demokratik gelenekleri bir yana bırakarak, önceden belirlenen asgari ücreti dayatmak, kabul edilemez.
Açıklanan asgari ücret, işverenin ve hükümetin çalışana yaklaşımını açıkça ortaya koymuştur. Bu yaklaşım emek sömürüsünü sürdürmeye dönüktür. Çalışanlar, teğet geçtiği ileri sürülen krizin faturasını ödemeye zorlanmaktadır.”

Şimdiden eridi

Ergün Atalay, mektubunda, yeni asgari ücret daha yürürlüğe bile girmeden, çalışanların, birbiri ardına yapılan zamlarla mağdur edildiğini de belirtti.

“Hükümet, 2009’un son gününde halkımızın üzerine adeta zam yağdırmıştır” diyen Atalay, özellikle benzine yapılan zammın gelecekteki zamların habercisi olduğuna dikkat çekti.

Atalay, asgari ücretin gözden geçirilmesi konusunda Ömer Dinçer’in göstereceği yaklaşımın, çalışma barışına ve sosyal diyaloğa verdiği önemi belli edeceğini bildirdi.

Haberin Devamı