Spor Bugün bütün gözler Kadıköy'de

Bugün bütün gözler Kadıköy'de

Paylaş
Bugün bütün gözler Kadıköy'de

Zirvede gözler Kadıköy'e çevrildi. Fenerbahçe, Beşiktaş'ı yenerse önemli bir avantaj sağlayacak. Aksi takdirde yarışa yeni bir renk gelecek.Kasımpaşa, Sivasspor ve Galatasaray sarı lacivertlilerin yenilmesini istiyor ya da derbini berabere bitmesini istiyor. Derbinin şifresi ise ilk golde gizli... İki ekip arasındaki son 15 maçta ilk golü atan taraf 13 kez maçı mağlup bitirmedi

STAT: Şükrü Saracoğlu

Haberin Devamı

MAÇ YAYINI: Lig TV

BAŞLAMA SAATİ: 20.00

HAKEM: Cüneyt Çakır

KASIMPAŞA, SİVASSPOR VE GALATASARAY, FENERBAHÇE’NİN YENİLMESİNİ YA DA DERBİNİN BERABERE BİTMESİNİ İSTİYOR

Dev mücadele sonunda sarı lacivertliler 3 puana uzanırsa, şampiyonluk yolunda önemli bir engeli daha geçip rakibine 10 puan fark atıp iyice rahatlayacak. Kartal zafere uzanırsa, fark 4’e inecek.

Siyah beyazlıların galibiyeti halinde Kasımpaşa da yarın Galatasaray’ı yenerse Fenerbahçe ile aradaki fark 3’e düşecek. Cimbom, Kasımpaşa’yı devirirse, sarı lacivertlilerle arasındaki fark 6 olacak.

Yılın son derbisi bu akşam Kadıköy’de oynanacak. Lider Fenerbahçe, ezeli rakibi Beşiktaş’ı Şükrü Saracoğlu Stadı’nda ağırlayacak. Dev kapışma bir anlamda ligde zirve mücadelesi yapan diğer takımların da kaderini etkileyecek. Fenerbahçe kazanırsa şampiyonluk yarışında daha ilk yarı bitmeden önemli bir avantaj elde edecek, Beşiktaş’ın galibiyeti halinde ise zirve hesapları karışacak. Yarışa bambaşka bir renk gelecek... Lider Fenerbahçe’nin takipçilerinden Kasımpaşa ve Galatasaray’da yarın yapacakları maç öncesi gözlerini derbiye çevirmiş durumda. Onlar da ya sarı lacivertlilerin mağlubiyetini ya da dev karşılaşmanın berabere tamamlanmasını bekliyor.

Haberin Devamı

KADIKÖY’DE SERİ YAKALADILAR

Fenerbahçe’de zorlu mücadele öncesi tek hedef bu sezon evinde oynayacağı ikinci derbiyi de kazanmak. Galatasaray’dan sonra Beşiktaş’ı da dize getirdikleri takdirde sarı lacivertliler zirvede bir hayli rahatlayacak.

Bu sezon sahasında maç kaybetmeyen, seyircisi önünde çıktığı 6 maçın 5’ini kazanıp, birinde beraberlik elde eden Fenerbahçe, iç saha avantajını kullanıp, Beşiktaş ile arasındaki farkı 10’a çıkarmaya çalışacak. Beşiktaş ise derbi mücadelesini kazanarak rakibiyle puan farkını azaltmayı hedefliyor. Siyah beyazlılar, Kadıköy’den zaferle ayrılırsa hem puan farkını 4’e indirecek hem de önemli bir hava yakalamış olacak.

60 GÜNDÜR YENİLMİYORLAR

Sezonun ilk derbi mücadelesinde Galatasaray’a hükmen 3-0 mağlup olan Beşiktaş, bu akşam kazandığı takdirde rakibinin 11 maçlık yenilmezlik serisine de son verecek.

Haberin Devamı

Sezona iyi başlayan ancak daha sonra inişli çıkışlı grafik çizen siyah beyazlı ekip, son iki haftada iyi sonuçlara imza attı. Ligdeki son yenilgisini 30 Eylül’de Antalyaspor’a 2-0 yenilerek alan Beşiktaş, 60 gündür mağlubiyet yüzü görmedi. Beşiktaş kazanırsa Kasımpaşa da Galatasaray’ı yenerse Fenerbahçe ile aradaki fark 3’e inecek. Galatasaray, Kasımpaşa’yı devirirse, ezeli rakibiyle arasındaki puan farkı 6 olacak.

KADER ANI SON 15 DAKİKA

Rakiplerinin canını uzatma dakikalarında yakan Fenerbahçe, 76 ve 90+ arası 9 gol buldu. Beşiktaş ise aynı dilimde kalesini gole kapatmayı başardı. Türkiye’nin soluğunu tutarak izleyeceği derbinin son anları nefesleri keseceğe benziyor. Çünkü Fenerbahçe ile Beşiktaş’ın öyle bir gol yeme istatistiği var ki ‘Ancak bu kadar olur’ dedirtiyor. Son dönemde, 90+’larda attığı gollerle tam 8 puan toplayan Fenerbahçe, maçların 76-90+ aralığında tam 9 gol kaydetmeyi başardı. Geride kalan 12 maçta ise Beşiktaş, bu dilimde kalesini gole kapattı.

Haberin Devamı

GOLLÜ BAŞLAYABİLİR

Maçların ilk ve ikinci 15 dakikalık dilimi baz alındığında da iki takımın bol gol bulduğu görülüyor. Fenerbahçe, ligde geride bıraktığı 12 maçta 6 defa ilk 15 dakikada fileleri sarsma başarısı göstererek bu konudaki zirvesini yaptı. Beşiktaş ise, 16 ve 30. dakikalar arasında 6 gol bulup, en çok gol attığı aralığı yaşadı. Kartal, en çok golü 46-60 arasında yerken (4 gol), Fenerbahçe 76-90’da tam 4 golü filelerinde gördü.

İLK GOLÜ ATAN ZOR KAYBEDİYOR

Rakamlar, Fenerbahçe ile Beşiktaş arasındaki rekabette ilk golü atan takımın büyük bir avantaj yakaladığını gösteriyor. İki ekip arasındaki son 15 randevuya bakıldığında, bu durum daha net görülüyor. 13’ü Süper Lig, 1’i Süper Kupa, 1’i de Ziraat Türkiye Kupası olmak üzere son 15 maçta öne geçen takım sahadan yalnızca 2 kez mağlup ayrıldı.

SON 12 SEZONDA 201 KART ÇIKTI

İki takımın geride kalan son 12 sezonda yaptığı 26’sı Süper Lig, 4’ü Ziraat Türkiye Kupası, 2’si de Süper Kupa olmak üzere 32 karşılaşmasında hakemler toplamda 20 kez kırmızı, 181 defa da sarı kartına başvurdu. Ayrıca bu süre içerisindeki maçlarda siyah beyazlılardan 12, sarı lacivertli ekipten ise 8 futbolcu kırmızı kart görerek oyun dışı kaldı.

Haberin Devamı