Gündem Bugün, dünya havlu ve bornoz günü

Bugün, dünya havlu ve bornoz günü

Paylaş
Bugün, dünya havlu ve bornoz günü

Denizli Tekstil ve Giyim Sanayicileri Derneği (DETGİS) tarafından düzenlenen "6 Mart Dünya Türk Havlu ve Bornoz Günü", çeşitli etkinliklerle kutlanmaya başlandı

DETGİS Başkanı İsa Dal, etkinlikler çerçevesinde Delikliçınar Meydanı’ndan başlayan kortej yürüyüşü öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, kentte 40 binin üzerinde kişinin tekstil sektöründe çalıştığını ve yaklaşık 150 bini aşkın kişinin bu işten kazanç sağladığını belirtti.

Haberin Devamı

Tekstilin Türkiye için önemine değinerek katma değerin arttırılması gerektiğini vurgulayan Dal, şunları söyledi:

"Bunun için markalaşmak çok önemli. Bugün 5’incisini kutladığımız ’havlu ve bornoz günü’ bu anlamda çok önemli. Çünkü, bu bir markalaşmayı destekliyor. Şubat ayında Denizli’nin ihracatında kilogram bazında yüzde 26 artış var. Katıldığımız fuarlarla Türk havlusunun ve bornozunun markalaşması için çabalarımızın sonucunu almaya başladık. Bu Denizli’nin başarısı. İhracatımız çok hızlı bir şekilde artışa geçti. Halkımız bu olaya destek çıktığı sürece, markalaşmaya, Ar-Ge’ye ve inovasyona daha fazla kaynak ayırdığımız müddetçe daha da gelişeceğiz. İhracatımız daha da artacak, daha fazla istihdam sağlayacağız."

Haberin Devamı

İsa Dal, festival etkinliklerinin dünyanın her yerine yayılmasını hedeflediklerini dile getirdi.

Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) Başkanı Süleyman Kocasert ise bornoz ve havlunun bölge için bir nimet olduğunu, birçok kişinin bornoz ve havlu sayesinde kazanılan paralarla okuduğunu ifade etti.

Denizli’nin "bugünlerine havlu ve bornoz sayesinde geldi" diyerek anılmasının abartılı bir ifade olmayacağını dile getiren Kocasert, "5 yıl önce çok yerel başlayan bu etkinlik, görülüyor ki bugün meydan dolduruyor ve ulusal boyuta çıktı. 5 yıl sonra Lonra’da, Paris’te ve York’ta insanlar Türk havlusu ve bornozuyla yollarda yürürlerse ya da dünyanın öbür ucundan buraya birgün bornoz giymek için gelirlerse hiç şaşırmayın" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Delikliçınar Meydanı’ndan bando eşliğinde başlayan kortej yürüyüşü, Bayramyeri Meydanı’nda son buldu.

Yürüyüşte bornoz giyerek korteje eşlik edenler renkli görüntüler oluşturdu. Yürüyüşe, Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer, Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci ve sektör temsilcileri de katıldı.

AA