Eğitim - Kariyer Bugün Dünya Öğretmenler Günü

Bugün Dünya Öğretmenler Günü

Paylaş
Bugün Dünya Öğretmenler Günü

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, "Milli eğitim camiasının neferleri olan öğretmenlerimizle güçlü Türkiye için güçlü nesiller yetiştirecek ve bu nesillerle birliğimizi, dirliğimizi, varlığımızı ilelebet sürdüreceğiz" dedi ​

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Yılmaz, mesajında, Türkiye'de ve dünyada mesleğini büyük bir özveriyle ifa eden, gelecek nesillerin yetişmesinde, değerlerin yarınlara aktarılmasında bir meşale gibi toplumları aydınlatan tüm öğretmenlerin 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü'nü kutladığını, görevi uğrunda şehit olmuş ve ebediyete irtihal etmiş tüm öğretmenleri rahmet ve minnetle andığını belirtti.

Toplumları kalkındıracak, onları hür, müreffeh ve huzurlu kılacak yegane öğenin eğitim olduğuna işaret eden Yılmaz, milletlerin bugüne kadar getirdikleri ortak kültürleri, değerleri, milli ve manevi hassasiyetleri, bilgi ve birikimleri yarınlara ancak eğitimle aktarabileceklerini vurguladı.

Eğitimle dünün olanaksızlıklarının bugünün olanağı, geçmişin hayallerinin mevcudun gerçeği olduğunun altını çizen Yılmaz, sadece Türkiye adına değil tüm dünya için son derece önemli olan eğitimin temel unsurunun öğretmen olduğunu ifade etti.


'MİLLETLERİ YÜCELTEN, ŞÜPHESİZ ÖĞRETMENLERDİR'


Bakan Yılmaz, mesajında şunları kaydetti: "Öğretmenlerimiz geleceğin inşasında tuğlaları bir bir yerine koyan en büyük gücümüzdür. Yarınlarımızı teslim edeceğimiz evlatlarımız, öğretmenlerimizin gayretleriyle fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller olarak yetişecek, ülkesini, tarihini, milletini, insanlığı tanıyıp seveceklerdir. Milletleri yücelten ve milletlere yön veren şüphesiz öğretmenlerdir. İşte bu yüzden bir ülkenin şekillenmesinde en büyük pay ve paye elbette ki öğretmenlerin olacaktır. Bin bir meşakkatle, yılmadan, yorulmadan yüreğinde taşıdığı ışıkla rehber olan, birlik ve beraberliğin önemini, kardeşlik bilincini ve evrensel değerleri evlatlarımıza öğreten öğretmenlerimiz mesleklerden en muteberini ifa etmektedir. Milli eğitim camiasının neferleri olan öğretmenlerimizle güçlü Türkiye için güçlü nesiller yetiştirecek ve bu nesillerle birliğimizi, dirliğimizi, varlığımızı ilelebet sürdüreceğiz."

Haberin Devamı