Spor "Bugün galibi, küçük detaylar belirledi"

"Bugün galibi, küçük detaylar belirledi"

Paylaş
"Bugün galibi, küçük detaylar belirledi"

Darüşşafaka Doğuş Başantrenörü Oktay Mahmuti, Türkiye Basketbol Ligi'nde Banvit'i 69-67 yendikleri maçta, kendilerine galibiyeti küçük ayrıntıların getirdiğini söyledi.

Mahmuti, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, karşılaşmanın son topa kadar dengede gittiğini belirterek, "Üçüncü çeyrekte bir ara farkı 12 sayılara kadar çıkardık ancak orada farkı daha fazla açamadık. Onlar iki üçlükle geri döndüler ve maç tekrar dengeye girdi. Maçın sonuna kadar da dengede giden bir karşılaşma oldu" dedi.

Karşılaşmanın bekledikleri gibi zorlu geçtiğini vurgulayan Mahmuti, şunları söyledi:

"Bugün galibi, küçük detaylar belirledi. Biz orada üç sayıyla kaybetmiştik. Burada iki sayıyla galip geldik ama galibiyet galibiyettir. Neticede aramızdaki galibiyet farkı 3’e çıktı. Bu da bizim için oldukça önemli. Beklediğimiz gibi zor, seyirciler için de keyifli bir karşılaşma oldu."

Jordan Farmar’ın gelişiyle takımda ne tür değişiklikler olduğu sorulan Mahmuti, şunları kaydetti:

"Sezon içinde takıma uzun oyuncu monte ettiğiniz zaman, onun adaptasyonu daha kolaydır. Eğer ki topla oynayan bir oyuncu monte ederseniz bunun bir takım sıkıntıları olabiliyor. Farmar’ın bireysel yetenekleri ne zaman ki bizim sistemimize ilave olur, o zaman biz daha da güçlü olacağız diye düşünüyorum. Onun da gayreti bu yönde. Bugün baktığınız zaman sadece hücum yönünde değil, savunmada da oldukça gayretliydi."

Oktay Mahmuti, bugünkü maçta forma giymeyen Taylor Brown’un diz tendonundan bir sakatlığı olduğunu da sözlerine ekledi.

Haberin Devamı