Gündem 'Bugün kapalıyız'

'Bugün kapalıyız'

Paylaş
'Bugün kapalıyız'

Fatih'te bir diskoya yapılan baskında, fuhuş için müşteri bekledikleri belirtilen 27 kadın, işletmeci ve 3 çalışan gözaltına alındı

İstanbul Aksaray’da bir diskoda yapılan pazarlık sonrası çevredeki otellerde fuhuş yapıldığı ihbarını alan Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Masası polisleri harekete geçti.

Müşteri kılığında içeri giren 2 polis memuru, ayrı masalara oturduktan sonra sipariş için yanlarına gelen garsonlardan masalarına kadın göndermelerini istedi. Masaya gelen kadınlar polislerle fuhuş için anlaştı. Polis memurları, seri numaraları alınmış parayı kadınlara verdikten sonra dışarda bekleyen meslektaşlarına baskın için işaret verdi.

POLİSE ENGEL OLMAYA ÇALIŞTILAR

Bunun üzerine resmi yelekli polisler içeri girdi. Bu sırada işletmeci ve garsonlar polislere engel olmaya çalıştı. İşletmeci ve 3 garsonla birlikte 15’i Türk vatandaşlığına geçmiş, Romanya, Ukrayna, Moldovya ve Çin uyruklu 27 kadın gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Asayiş Şube Müdürlüğü’ne getirilen kadınların büyük bölümü polis araçlarından indirilmeden önce yüzlerini kapattı. Basın mensuplarının neden yüzünüzü kapatıyorsunuz sorusu üzerine, bir kadın, "Bugün kapalıyız" diye cevap verdi.

İşlemlerinin ardından Türk vatandaşı olmayan kadınların sınır dışı edileceği belirtildi.

Sefa KIDIK/İSTANBUL, (DHA)