Magazin Bugün konseri vardı

Bugün konseri vardı

Paylaş
Bugün konseri vardı

Erol Büyükburç çarşamba akşamı Erol Evgin'in oğlu Murat Evgin'i Taksim'de bir lokalde dinlemeye gitmişti. Birlikte çekildikleri fotoğraf Büyükburç'un son pozu oldu

Türk Pop Müziği’nin efsanesi Erol Büyükburç (79) çarşamba akşamı Taksim’de bir lokale Murat Evgin’i dinlemeye gitti, şarkılara eşlik etti. (Birlikte verdikleri bu poz son fotoğrafı oldu (Sağda))

Haberin Devamı

Neşesi, sağlığı yerindeydi. Bursa’da bugün vereceği konserin heyecanıyla 23.00’de evine döndü. Dün sabah kızı Evren Büyükburç ile menajeri Osman Nuri Yazıcı, Erol Büyükburç’tan haber alamayınca telaşlandı. Saat 11.00’de çilingir yardımı ve polis eşliğinde Bebek’teki evine girildi, sanatçı yatak odasında ölü bulundu.

‘Daha 18 yaşındayım’

Tansiyon ve şeker ilaçları kullanan, kalbinde 3 stent bulunan Erol Büyükburç’un kalp krizi geçirdiği, intihar etmediği söylendi. Erol Büyükburç için yarın cenaze töreni düzenlenecek. 8 Ağustos 1936’da doğan efsane sanatçı 4 gün önce yaşını soranlara, “Daha 18’im” yanıtını vermişti. Erol Büyükburç’un kızı Evren Erol Büyükburç, “Art arda verdiği konserler nedeniyle çok yorulmuştu. Hep kendisini uyarırdım; ‘Babacığım ne olur biraz dinlen’ diye. Ama çalışmayı çok severdi” dedi.

Haberin Devamı

1800 beste

60’lı yıllara damga vuran Erol Büyükburç, 1961’de ‘Little Lucy’ adlı besteyi plak yaptı. İlk albümü 1975’te ‘Sevgi Çiçekleri’ oldu. Uzun süre ‘Efsaneler Orkestrası’ ile çalışan sanatçı, 33 film, 20 fotoroman, 6 taş plak, 5 long play, 75 tane 45’lik, 9 kaset, bin 800 besteye imza attı. 200’e yakın ödül aldı.