A. Yavuz Kocaömer Bugün söz okurlarımızda
HABERİ PAYLAŞ

Bugün söz okurlarımızda

Haberin Devamı

Sevgili okurlarımız, sizlerden çok sayıda mektup, faks ve e-mail aldık. Bu nedenle bugünkü köşemizi sizlere ayırdık ve “Söz sizin” diyoruz. İşte sizden gelen mesajların bazıları...

Eğitimim için kitap gönderir misiniz?

Ege Üniversitesi’nde öğretmenlik okurken tutuklandım. Hak ihlallerinin sadece dışarıda olmadığını, içeride daha yoğun yaşandığını kısa zamanda fark ettim. Bunlarla baş edebilmek için hukuk okumaya karar verdim. Öğretmenliği bırakıp sınavlara yeniden hazırlandım. Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni kazandım. Koşulların zor ve kısıtlı, hak ihlallerinin yoğun olduğu bir yerde hukuk fakültesine devam edebilmek benim için büyük bir ayrıcalık. Fakat hukuk kitaplarına ulaşmakta ciddi sıkıntılar yaşıyorum. Eğitimime katkı sunacak hukuk kitaplarına ihtiyacım var. Hukuk felsefesi, hukuk sosyolojisi, ders kitapları ve hukuk dergilerine ihtiyacım var.

Tutuklu Hukuk Fakültesi Öğrencisi (Yazarın notu: Kitap göndermek isteyenler 0212 238 71 91 nolu telefonumuzdan bilgi alabilirler.)

POSTA Gazetesi okurlarına teşekkürler


Değerli POSTA Gazetesi okurları. Bu köşeyi okuduğunuz için sağ olun. 23 yaşındayım. Uzun süredir cezaevindeyim. Sizden ricam İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi Ramazan Kurtoğlu hocamın kitaplarını göndermeniz. Maddi ve manevi sıkıntıda olmasam istemezdim. Şimdiden teşekkürlerimi sunarım.

Abdullah Altun 2 Nolu T Tipi Kapalı Cezaevi D/5 Koğuşu Kandıra / Kocaeli

Mektup arkadaşım olur musun?


Hayatını dört duvar arasında geçiren müebbet yemiş kader mahkumuyum. Her insan bir mahkum adayıdır, her insanın bir engelli adayı olduğu gibi. Gönül dostu olmak isteyen mektup arkadaşı arıyorum.

Levent Ser 1 Nolu T Tipi Kapalı Cezaevi İzmit / Kocaeli

22 yaşındayım. 5 yıldır cezaevindeyim. Daha 9 sene cezam var. Boş vaktim çok olduğu için mektup arkadaşı arıyorum.

Cengiz Karakuzulu L Tipi Kapalı Cezaevi B-13 Koğuşu Gaziantep

Teşekkürler TESYEV


Söze nasıl başlasam bilemedim. Bugün mezun oldum. TESYEV’in (Türkiye Engelliler Spor Yardım ve Eğitim Vakfı) mezuniyetime gerek maddi gerek manevi çok katkısı oldu. Her şey için çok teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız, size minnettarım. Yavuz ağabeyimin ellerinden öperim. Bütün ablalarıma saygı ve sevgilerimle, sağlıcakla kalın.

V. A. Dicle Üniversitesi Mimarlık Fakültesi

12’nci TESYEV Bursiyerler Toplantısı’na katıldım. Toplantı çok güzel geçti, herkesin eline emeğine sağlık. Benim hayata ikinci kez doğuşum diyebilirim. Hiç bu kadar mutlu olmamıştım. İlk defa engelim aklıma gelmedi, sıcak ve samimi bir ortam içinde kendimi çok değerli hissettim. TESYEV’e minnettarım. Her şey için çok teşekkür ederim.

E. B. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Göksun Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Programcılığı

Yaşamayı seviyor,mücadele ediyoruz


Bir Engelliler Haftası daha sona erdi. Neler değişti? Hayat devam ediyor, isim yapmış bazı eğitimsizler engelliler hakkında yakıştırma yapıyor. Mesela Ata Şenlikçi, mesela Ahmet Hakan...

Siz hiç engel yaşadınız mı? Hatalı, sakat gibi yakıştırmalar size hiç yakışmıyor. Biz engelli bireyler olarak sizden bir şey istemedik. Çünkü dilenci değiliz, yaşamayı seviyoruz ve mücadele ediyoruz.

Biz engeli satın almadık, bu bize Yüce Rabbimizin verdiği bir hediyedir. Çünkü hayatın zorluklarını ve engelleri aşmaya alıştık. İçimizde ne resim yapanlar var, yıl sonu gazetedeki köşemizde çıkıyor. Zaten görünen köy kılavuz istemez. Belli bir noktaya gelmişsiniz. Bu işleri boşverin, proje üretin.

Çünkü akşam olunca herkes kendi evine gidiyor ve sıkıntılarıyla baş başa kalıyor. Siz insanlığa hizmet edin. İsim takmayın, sizin yarın ne olacağınız belli değil. Yazacak çok şey buluruz. Ama biz sıkıntılarımızı aşmaya çalışıyoruz.

En azından mücadeleci bireyleriz. Çevreye verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı da sizlerden özür diliyoruz. Bu duygularla bütün İslam alemine hayırlı Ramazanlar diliyorum.

Erdem Ateş / Bursa Tel: 0507 633 87 39

Sıradaki haber yükleniyor...
holder