A. Yavuz Kocaömer Bugün sözü okurlara bıraktık
HABERİ PAYLAŞ

Bugün sözü okurlara bıraktık

Haberin Devamı

Sevgili okurlarımız, sizlerden çok sayıda mektup, faks ve e-mail aldık. Bu nedenle bugünkü köşemizi sizlere ayırdık ve “Söz sizin” diyoruz. İşte sizden gelen mesajların bazıları...

Engelsiz bir aile için TESYEV

Ben TESYEV bursiyerlerinden Ayfer A. 1 yıl önce TESYEV ailesine kabul edildim. TESYEV’li olmak benim için gurur verici. İnsanlar genelde bize acıyan gözlerle bakıyorlar. Ama ilk defa umut ve sevgi dolu gözlerle bakan bir ailenin içindeyim. Engelsiz olduğumuzu bize hissettiren, asıl engellinin kim olduğunu öğreten Yavuz Kocaömer nam-ı diğer Yavuz KOCAYÜREKLİ gibi bir yol göstericimiz var.

‘Özgün ve yetenekliyim’

İnsanlardan bir adım geride olduğunuzu hiç düşündünüz mü? Ya da bunun nasıl bir duygu olduğunu biliyor musunuz? Ben bu hislerle sürekli tek başıma mücadele ettim. Bunu kendi eksiğim olarak gördüm, kendimi suçladım. Belki de en zoru insanın kendisi ile olan mücadelesi. Bu mücadelede ışık olan TESYEV ailem bu düşüncelerimin yersiz olduğunu bana öğretti. TESYEV, bize özgün ve yetenekli bireyler olduğumuzu fark ettirdi. İyi ki varsın TESYEV. Artık biliyorum özgünüm, yetenekliyim ve her şeyden önemlisi engelsizim.

A. A. / Çukurova Üniversitesi Adana Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Programcılığı


‘Engellinin ulaşımı çok zor’

Bu yıl tıp fakültesinin son sınıf öğrencisiyim. Yani intern doktorum. Ufak tefek sıkıntılar dışında sorunsuz son sınıfa geldim. Hayatım hastanede geçiyor. Bazen gece 24.00- 01.00’e kadar nöbete kalıyorum. Her defasında beni alması için babamı arıyorum. Ehliyet alıp arabayla kendim gidip geleyim dedim ama engelle karşılaştım. Engelli ehliyeti veren sürücü kursu sadece Sivas ve Samsun’da var. Hafta sonları Tokat’tan Sivas’a gidip ehliyeti aldım. Kurs müdürüne, neden her kursun engelli tertibatlı aracı olmadığını sordum. Yılda 3-4 engelli müşterisinin olduğunu, para kazanamadığını söyledi. Engelliler olarak ulaşımımızı dolmuş, otobüsle sağlayamıyoruz. Otomobil için ehliyet almakta zorlanıyoruz.

Sare Aydın Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğrencisi

‘Kitap ve mektup yollar mısınız?’

■ 6 yıldır cezaevindeyim. Cezaevinin kazandırdığı tek şey kitap okuma alışkanlığı. Okuduğunuz güzel kitapları bana göndermenizi rica ederim. İsterseniz kitaplarınızı iade edebilirim. Bende de okunası güzel kitaplar var. Okumaya değer verenlere bu kitapları iade etmeleri şartıyla gönderebilirim.

Hüseyin Koç M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu C- 10 Koğuşu Vezirköprü / Samsun

■ 29 yaşındayım. 2 yıllık makine teknisyenliği mezunuyum. 2 yıldır cezaevindeyim. Daha 5 yıl cezam var. Dört duvar arasında dert ortağı bulmak zor. Tarihi kitaplara çok meraklıyım. Benim gibi düşünenlerden mektup bekliyorum.

Yusuf Kocabaş T Tipi Ceza İnfaz Kurumu B-1- 38 Koğuş Ereğli / Konya

■ 29 yaşındayım. İnşallah iyi bir arkadaş, dost bulmak dileğiyle mektup arkadaşı arıyorum.

Ali Polat L Tpi Cezaevi B-14 Koğuşu Şehit Kamil / Gaziantep

■ Uzun süredir cezaevindeyim. Zamanımı okuyarak değerlendiriyorum. Siz yardımseverlerden roman ve dini kitaplar istiyorum. Ayrıca mektuplaşmak isteyen arkadaşların da mektuplarını bekliyorum.

Hasancan Yılmaz 2 no’lu T Tipi Kapalı Cezaevi C-2 Oda / Osmaniye

■ 29 yaşındayım, 4 yıldır cezaevindeyim. Daha 5 yılım var. Kimseden maddi beklentim yok. Sadece mektuplaşmak için samimi arkadaşlar arıyorum.

İhsan Demirtaş D Tipi Kapalı Cezaevi Üst H 4/3 Koğuşu Kocabaş / Denizli

Sıradaki haber yükleniyor...
holder