A. Yavuz Kocaömer Bugün sözü okurlara bıraktık
HABERİ PAYLAŞ

Bugün sözü okurlara bıraktık

Haberin Devamı

Sevgili okurlarımız, sizlerden çok sayıda mektup, faks ve e-mail aldık. Bu nedenle bugünkü köşemizi sizlere ayırdık ve “Söz sizin” diyoruz. İşte sizden gelen mesajların bazıları...

‘İlerleme yok değil ama daha iyisi olmalı’

2 Nisan 2018 tarihinde POSTA Gazetesi’nde ‘Çengelli İğne’ köşenizde yayınlanan ‘Engelliler için büyük adımlar’ yazınız gerçekten çok güzel olmuş. Bir engelli olarak yazıyı beğenince yazma ihtiyacı duydum. Eskiye nazaran ülkemizde engelliler konusunda gelişme yok değil. Ama hem engelliler açısından, hem de dünyadaki sosyalliğe bakınca çok gerilerde kalıyoruz. Yapılanlar yeterli olmuyor, uluslararası sözleşmeler imzalamışken lütfen bunlara uyalım.

Mustafa Erdem

‘Engelliler konusunda hâlâ gerideyiz’

2 Nisan 2018 tarihinde POSTA Gazetesi’nde yayınlanan ‘Çengelli İğne’ köşenizde dile getirdiğiniz ‘Engelliler için büyük adımlar’ yazınızı okudum. Evet, son yıllarda sizin de yazdığınız gibi engelliler konusunda bazı gelişmeler var ama bana göre sosyal ilişkiler başta olmak üzere hâlâ geride kalıyoruz. Bunlara da çözüm bulunmalı.

Ferhat Can

'Fenerbahçe taraftarına’

Uzun zamandır cezaevindeyim. Ve çok büyük bir Fenerbahçeliyim. Buradan tüm Fenerbahçe taraftarlarına sesleniyorum. Aşığı olduğum takımın formasını istiyorum. Darağacında da olsak son sözümüz Fenerbahçe.

İzzettin Çatal T Tipi Kapalı Cezaevi B/6 Koğuşu / Bolu

‘Engelliler sadece engelleniyor'

Yavuz Kocaömer, geçen hafta POSTA Gazetesi’nde yayınlanan köşe yazınızı okudum, ağabeyinizin başına gelenlere bir baba olarak çok üzüldüm. Ben de sizin gibi Anadoluhisarlı’yım ve engelli bir çocuğum var. Bu ülkede engellileri engelleyenler var, başka bir şey yok. Düşünün Galatasaray gibi büyük bir kulüp kombinesi olduğu halde engelli diye oğlumu stada almıyor. Verdiğim tüm mücadeleye rağmen bana verdikleri cevap içimi acıtıyor. İşte cevap: “Biz engellilere bilet satmıyoruz.”

Ahmet Yüksel

'Mektup ve kitaplarınızı bekliyoruz'

■ Özgürlüğü elinden alınmış yalnızlığa mahkum edilmiş bir kader mahkumuyum. Bu yalnızlığımı paylaşacak samimi ve ciddi arkadaşların mektuplarını bekliyorum.

Süleyman Demirel E Tipi Kapalı Cezaevi 6.Koğuş / Antalya

■ Yaklaşık 3 yıldır cezaevindeyim. Burada günler zor ve yalnız geçiyor. Zamanımın geri kalanını yalnız geçirmemek için mektup arkadaşı arıyorum. Maddi yönden hiçbir sıkıntım yoktur.

Mürsel Kurt M Tipi Kapalı Cezaevi A-18 Koğuşu Ceyhan / Adana

■ 25 yaşındayım, Diyarbakırlıyım. Bir süredir cezaevindeyim ve burada yalnızlıktan içim çürüyor. Cezaevi duvarlarındaki boyalar nasıl çürüyüp dökülüyorsa, kalbimin duvarları da öyle çürüyor. Yalnızlıktan kurtulup burada yaşadıklarımın sıkıntısını hafifletecek mektup arkadaşı arıyorum. Ayrıca koğuş arkadaşlarımla birlikte okuyabileceğimiz kitaplar gönderirseniz çok mutlu oluruz. Buradan tüm kader mahkumlarına selam olsun.

Yusuf Temel E Tipi Kapalı Cezaevi EK-8 Koğuşu Bağlar / Diyarbakır

Sıradaki haber yükleniyor...
holder