Siyaset "Bugünkü CHP Deniz Baykal'ın CHP'sidir"
Paylaş
"Bugünkü CHP Deniz Baykal'ın CHP'sidir"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı Mustafa Şentop, "Bugün ki CHP gerçek CHP değil. Deniz Baykal'ın CHP'sidir" dedi

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, Tokat Belediyesinin Kent Konseyi ile birlikte ortaklaşa düzenlediği ’Yeni Anayasa, Yeni Türkiye’ konulu konferansa katılmak üzere karayolu ile akşam saatlerinde kente geldi. Konferansın düzenleneceği özel bir otele gelen Şentop, burada Ak Partiler tarafından karşılandı. Burada düzenlenen konferansa Vali Cevdet Can, Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Mustafa Şahin, ilçe belediye başkanları, Ak Parti Milletvekili aday adayları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

6 BİN 223 KİŞİ BAŞVURDU

Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu’nun açılış konuşmasının ardından kürsüye gelen Mustafa Şentop, milletvekilinin aday adaylığı için partiye 6 bin 223 kişinin başvuru yaptığını söyledi. Türkiye’de yeni anayasa meselesinin Ak Parti ile beraber ortaya çıktığını söyleyen Şentop yeni dönemde anayasayı değiştireceklerini dile getirdi.

CHP CUMHURİYETİ KURAN PARTİ DEĞİLDİR


Türkiye’de çok partili hayata 1945 yılında geçildiğini ifade eden Şentop, konuşmasını şöyle sürdürdü: "CHP’liler ’Cumhuriyeti biz getirdik, demokrasiyi biz getirdik’ derler ya bunların ikisi de yalandır. 29 Ekim 1923’de CHP var. Yaklaşık 2 ay önce kurulmuş. Fakat Türkiye Cumhuriyet rejimini 29 Ekim 1923’de mi benimsedi, hayır. 29 Ekim 1923 Cumhuriyetin ilanı tarihidir, kabul değil. Ne zaman var Cumhuriyet, 1 Kasım 1922’den bu yana var. 1 Kasım 1992’de saltanat kaldırılmış ve Cumhurbaşkanı seçilmiş. Saltanat kalktığı zaman Cumhuriyet olur. İşte o tarihte CHP yok. O yüzden CHP cumhuriyeti kuran parti değildir. Kurumsal olarak CHP, cumhuriyeti kuran parti değil."

Konuşmasının devamında Cumhuriyet Halk Partisini eleştiren Şentop, bugünkü CHP’nin Atatürk’ün kurduğu gerçek CHP olmadığını ileri sürdü. Atatürk’ün CHP’sinin 1980 darbesiyle öldürüldüğünü ifade ederek şöyle dedi: "Bugün ki CHP gerçek CHP değil. Atatürk’ün kurduğu CHP diyorlar ya, bu da yalan. Bu parti çakma CHP’dir. Birçok ailede, bir dede Mehmet vardır, birde torun Mehmet vardır. Aradaki ilişki de böyle. Atatürk’ün CHP’si o dede Mehmet, Baykal’ın CHP’de torun Mehmet’tir. O yüzden bu CHP Atatürk’ün değil. Deniz Baykal’ın CHP’sidir. Atatürk’ün CHP 1981’de diğer bütün siyasi partiler ile beraber kapatılmıştır."

Mustafa TURAPOĞLU-Fatih YILMAZ/ TOKAT, (DHA)

Haberin Devamı