Gündem Buhar kazanı patladı

Buhar kazanı patladı

Paylaş
Buhar kazanı patladı

Aydın'ın Söke ilçesindeki sanayi tipi makinaların bulunduğu çamaşırhanedeki patlamayla birlikte çıkan yangında 6 kişi yaralandı

Söke-Milas karayolunun 6’ncı kilometresindeki, çok sayıda kot fabrikasına hizmet veren İsmail Geridönmez işletmeciliğini yaptığı sanayi tipi çamaşırhanede, bugün saat 17.00 sıralarında büyük bir patlamayla birlikte yangın çıktı.

Haberin Devamı

Tek katlı çamaşırhane binası yerle bir oldu. Çamaşırhaneye kot kıyafet getiren bir kamyon ile park halindeki bir otomobil de yanarak hurda haline geldi. Alevler ön taraftaki tek katlı TEKZEN Yapı Market’e de sıçradı. Buradaki tiner, boya ve yanıcı bazı kimyasal maddelerin tutuşmasıyla alevler kısa sürede tüm binayı sardı.

Aydın, Söke, Kuşadası, Didim ve çevre belde belediyelerinden gelen itfaiye ekipleri, su ve köpük sıkarak yangına müdahale etti. Çamaşırhanedeki patlamanın ardından paniğe kapılan müşterileri ve çalışanların dışarı çıkması büyük bir faciayı önledi. Yangın, yaklaşık 1.5 saatlik çaba sonucu kontrol altına alınırken, yapı market de tamamen yandı.

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer5198","5198","201104","5198-2.jpg");

Haberin Devamı

BUHAR KAZANI PATLAMIŞ

Söke’deki bir çamaşırhanede patlamayla çıkan yangına bahçedeki buhar kazanının neden olduğu belirlendi. Patlayan kazanın yaklaşık 50 metre mesafedeki TEKZEN Yapı Market’in depo bölümünün çatısına düşerek yangının buraya da sıçramasına neden olduğu anlaşıldı.

Olayda yaralanların Çisem Bilgin (26), Gülcan Keçeci (28), Sümeyra Değirmenci (28), Güllü Turgut (21), Vedat Öncel (29) ve Aslı Bozkan (29) ile müşterilerden Filiz Çoksoy (29) ile Ali Çoksoy’un (34) olduğu belirlendi.

Yaralıların durumlarının iyi olduğu, hayati tehlikelerinin bulunmadığı bildirildi. Yangında, soğutma çalışmaları sürüyor.

Çamaşırhanenin işletmecisi İsmail Geridönmez, burada katı yakıt kullandıklarını belirterek, "Alevlerin yapı markete sıçraması yangının boyutunu büyüttü. Tek tesellimiz, can kaybının olmaması" dedi.

Latif SANSÜR - Necati MALDAR/DHA