Gündem Buket için ünlü cerrah devrede

Buket için ünlü cerrah devrede

Paylaş
Buket için ünlü cerrah devrede

Buket için ünlü cerrah devrede

Türkiye'nin dünyaca ünlü beyin cerrahi uzmanı Prof. Dr. Haluk Deda, Merter'deki tramvay kazasında ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşten Buket Bulut için devreye girdi.

Haberin Devamı

Edinilen bilgiye göre ünlü uzman Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın isteğiyle bugün Buket'in bulunduğu Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi yogun bakım ünitesine geldi.

Buket'in durumunu inceleyen Deda; "Hastamızı gördük. Hastanenin o'nun için elinden gelen bütün çabayı gösterdiğini gördük. Durumu son derece ciddi, yapılan testler de beyin ölümü olduğunu gösteriyor, ama biz desteğe devam etmek zorundayız."

Anne Vesile Bulut ; "Sebep olup da doktor beyi buraya kadar getirenlerden allah razı olsun. Hafif de olsa yüzümüzü güldürdü içimi rahatlattı. Umutlar tükenmiyor. Bana da umut verdi."

AİLE ORGAN BAĞIŞI DÜŞÜNMÜYOR

Öte yandan CNN Türk'e konuşan Buket Bulut'un amcaları, ailenin organ naklini düşünmediğini açıkladı.

Haberin Devamı

"Organ bağışı yapılırsa Buket, 7 kişiye hayat verecek. Buket'in organ bağışıyla başkalarında yaşayacağına inanıyor musunuz" sorusuna ise her iki amcası da "hayır" yanıtını verdi.

Buket Bulut'un anne ve babasının "Biz kendi organlarımızı bağışlayalım ama kızım adına böyle bir kararı veremeyiz" görüşünde oldukları belirtiliyor.

Geçmişte, organ bağışı konusunun konuşulduğu bir sırada Buket'in konu ile ilgili bir görüş bildirmemiş olmasının, ailenin kararında etkili olduğu öğrenildi.

ACI İKİ BABAYI BİRLEŞTİRDİ

Buket Bulut'u, aynı kazada hayatını kaybeden İrem Dinçsoy'un babası Zafer Dinçsoy ziyaret etti. Dinçsoy'u Buket'in babası Veysel Bulut ve akrabaları kapıda karşıladı. İki acılı baba birbirlerine sarılarak tesellide bulundu.

Zafer Dinçsoy yaptığı açıklamada, "Allah inşallah bu çocuğumuzu bize bağışlar" dedi. Veysel Bulut da Dinçsoy'a başsağlığında bulundu. Daha sonra iki baba, Buket'i görmek için yoğun bakım ünitesine girdi.