Gündem Bulduğu 10 bin 500 doları teslim etti

Bulduğu 10 bin 500 doları teslim etti

Paylaş
Bulduğu 10 bin 500 doları teslim etti

İstanbul Atatürk Havalimanı'nda çalışan hamal Mehmet Yıldırım, bagaj arabasında bulunan binlerce doları kayıp eşya ofisine teslim etti

Ticaret için Türkiye'ye gelen Türkmenistan vatandaşı bir kadının unuttuğu çantanın içini bile açmadan görevlilere teslim eden Mehmet Yıldırım, "İçine bakmadım. Hatta bakmak isteyen arkadaşlara olmaz dedim. TAV kayıp eşyaya verelim dedim. Biz helali haramı biliriz“ dedi. İçinden 10 bin 357 dolar çıkan çantayı kayıp eşya ofisine teslim eden bagaj taşıma görevlisi örnek bir davranış sergiledi.

Haberin Devamı

52 yaşındaki Mehmet Yıldırım, Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali Geliş Katı'nda bir bagaj arabasının üzerinde el çantası buldu. Çantayı Yıldırım ile birlikte teslim eden Atatürk Havalimanı Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı olan İlker Su, "Arkadaşlarımızın parayı bulup teslim etmeleri bizim için gurur verici. Aslında yapmamız gereken bu. İnsanlığın gereği buysa bunu yapmaktan mutluluk duyuyoruz. Allah dürüstlükten ayırmasın" diye konuştu.

Atatürk Havalimanı'ndan ayrıldıktan sonra çantayı unuttuğunu fark eden Türkmenistan uyruklu kadının ise apar topar terminale koşarak kayıp eşya ofisinden paralarını teslim aldığı öğrenildi.

Murat Çakır - FAİK KAPTAN / DHA