Gündem Bülent Arınç'tan damadı Ekrem Yeter'in tahliyesine ilişkin açıklama

Bülent Arınç'tan damadı Ekrem Yeter'in tahliyesine ilişkin açıklama

Paylaş
Bülent Arınç'tan damadı Ekrem Yeter'in tahliyesine ilişkin açıklama

Eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın FETÖ üyeliği suçlamasıyla 5 Haziran’da tutuklanan damadı Ekrem Yeter tahliye edildi. Arınç, tahliye ile ilgili olarak Twitter'dan "Ekrem Yeter, damadım olduğu için değil, hukukun gereği olarak serbest bırakılmıştır. Ekrem Yeter’in, 17-25 Aralık öncesi cemaatle, binlerce insan gibi sempati düzeyinde yakınlığı olduğu sır değildir" dedi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın sürdürdüğü FETÖ soruşturması kapsamında Ekrem Yeter, 4 Haziran’da gözaltına alındı. Yeter, 5 Haziran’da da Ankara 1. Sulh Ceza Hâkimliği’nin verdiği kararla ‘Silahlı terör örgütüne üye olmak’ suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Yeter’in avukatı Yakup Erikel, 7 Haziran’da tutuklama kararına itiraz etti.


HÂKİMLİK: ADRESİ SABİT


Ankara 2. Sulh Ceza Hâkimliği, 8 Haziran’da Yeter’in tahliyesine karar verdi. Hâkim Ali Keleş kararında, mevcut delil durumu, şüphelinin sabit ikametgâh sahibi oluşu ve tutuklama tedbirinden beklenen faydanın adil kontrol tedbir ile sağlanacağı gerekçesiyle, Yeter’in ‘derhal serbest bırakılmasına’ hükmetti.


"MAHREM İMAMLARIN ABİSİ"


Yeter’in yurtdışına çıkışı yasaklandı, her pazar karakola giderek imza atmasına karar verildi. Yeter, 8 Haziran gece yarısı kaldığı Sincan Cezaevi’nden tahliye edildi. Dosyada, ‘Lagos’ isimli gizli tanığın, Yeter’in Konya’da görev yaptığı dönemde “FETÖ’nün mahrem imamların abisi” olduğu yönünde ifadesi bulunuyor.


ARINÇ: SEMPATİ DÜZEYİNDE


AK Parti kurucusu ve eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, damadının tahliye edilmesine ilişkin Twitter’dan açıklamalarda bulundu: “Ben, Bülent Arınç olarak; damadım, kızım ya da oğlum fark etmez, FETÖ ile kriminal ilişkiye girmiş her ferdin, gözünün yaşına bakılmaksızın yargılanmasını ve ceza almasını savunuyorum. Ancak şundan da eminim ki, Ekrem Yeter asla FETÖ üyesi olmamış, devletinin ve vatanının yanında yer almıştır. Ekrem Yeter, damadım olduğu için değil, hukukun gereği olarak serbest bırakılmıştır. Ekrem Yeter’in, 17-25 Aralık öncesi cemaatle, binlerce insan gibi sempati düzeyinde yakınlığı olduğu sır değildir. Ülkemize, milletimize ve İslam ülkelerine yardım etmek için yaptığı gönüllü sosyal faaliyetlerinin bir kısmı, adı geçen cemaatin yasal, legal sivil toplum kuruluşlarıyla kesişmiştir.”