Siyaset Bülent Arınç Washington'da mağaza açtı
Paylaş
Bülent Arınç Washington'da mağaza açtı

ABD'nin başkenti Washington'daki temaslarını sürdüren Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Sarar mağazasının açılışını yaptı

Toplantı, gazetecilerin kısa süre görüntü almasından sonra basına kapalı olarak devam etti. Arınç, toplantının ardından Sarar Washington mağazasının açılışına katıldı. Sarar Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Cemalettin Sarar’ın eşliğinde mağazayı gezen Arınç, burada yaptığı konuşmada, Washington’ın merkezinde bir dünya markası olan Sarar’ın satış mağazasını açmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. Arınç, şunları kaydetti: "Washington’ın merkezinde dünya markası olan Sarar’ın satış mağazasını açıyoruz.

Amerika’da pek çok yerde bu mağazamız var ama başkent Washington’da, en prestijli yerde mükemmel bir satış yeri, mağaza açılıyor. Ben de Washington ziyaretim sırasında bu açılışa katılmaktan büyük bir onur duydum. Öncelikle çok sevinçliyim. İftihar ediyorum. Gerçekten bir dünya markası Sarar’ın Amerikalı dostlarımızın beğenisine sunulması ve herkes tarafından takdir gören imalatlarımızın onlar tarafından giyinilecek, beğenilecek olması bizi mutlu ediyor." Arınç, Eskişehir’de büyüyen ve Türkiye sınırlarını aşan Sarar’ın bugün dünyada 300’den fazla mağazasıyla 5 kıtada hizmet verdiğine işaret ederek, "Bir Türk markasının dünyada beğeniliyor olması bizim için büyük bir iftihar. Cemalettin Sarar ve kardeşlerini ve Sarar çalışanlarını kutluyorum. Çünkü iyi üretim, beğenilen üretim bizim de gayemizdir. Sıradan bir mal üretmek yerine, herkesin takdirini kazanan, beğenilen bir üretim olmak ancak ayakta durmak için şart. Gelip geçici değil, herkes tarafından aranan bir marka Sarar markası" diye konuştu.

"Türkiye son yıllarda büyük bir gelişme gösterdi"

Türkiye’nin son yıllarda büyük bir gelişme gösterdiğine değinen Arınç, her sektörde güzel üretimlerin yapıldığını, ülkenin ekonomide fevkalade makro ekonomik göstergelere sahip olduğunu dile getirdi. Arınç, "Ama hazır giyimde de, Sarar mamüllerinde de, şüphesiz başka markalarımız da var ama en önde gidenlerden birisi Sarar’dır ve şimdi o, ABD’nin başkentinin en prestijli mekanında faaliyete başlıyor. Verimli olmasını, başarılı olmasını diliyorum, hayırlı olmasını diliyorum" dedi. Cemalettin Sarar ve Sarar ailesinin sadece ticari amaçlarla, daha çok para kazanmak amacıyla bu faaliyetlerini yürütmediğini, en büyük hayır hizmetlerinin içinde de Sarar’ın, sosyal sorumluluk projelerine de destek olduğunu, imza attığını belirten Arınç, "Pek çok okullarda, pek çok toplumsal kurumlarda Sarar’ın desteğini ve katkısını görebilirsiniz" ifadesini kullandı.

Arınç, sözlerine şöyle devam etti: "İnşallah bütün bu faaliyetlerini Amerika kıtasında bundan sonra Washington’dan başlayarak daha da büyütecek, daha da genişletecek. Buradaki Türk toplumunun da bu açılıştan haberdar olmasını, ihtiyaçları varsa buradan karşılamasını ve dostlarına tavsiye etmesini rica ediyorum. Bu bir dayanışmanın da aynı zamanda gereğidir. Elbette Amerikalı dostlarımız arayacak, seçecek, bulacak, memnun olacak ama bir Türk markası Amerika’ya bayrağı dikmişse ticari anlamda söylüyorum, bunun toplumumuz tarafından da mutlaka desteklenmesi gerekir."

Sarar Yönetim Kurulu Başkanı Cemalettin Sarar da, konuşmasında, Amerika’da hedeflerinin 2023 yılına kadar 100 mağaza açmak olduğunu belirterek, "Türk markası Sarar’ı Amerikalılar beğendi ve 15’inci mağazayı bugün burada açıyoruz. Amerika’da büyümek istiyoruz" dedi. Konuşmaların ardından mağazanın girişinde, Başbakan Yardımcısı Arınç’ın da katılımıyla kurdela kesme töreni düzenlendi. Arınç, Sarar mağazasının açılışının ardından da Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Namık Tan ve eşi Fügen Tan tarafından onuruna verilen yemeğe katıldı. Türkiye’nin Washington Büyükelçiliği Konutu’ndaki yemek basına kapalı düzenlendi.

2

Haberin Devamı