Siyaset Bülent Arınç'tan flaş Gül açıklaması
Paylaş
Bülent Arınç'tan flaş Gül açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Abdullah Gül'ün aday olacağı iddialarına yönelik sözlerinden sonra Bülent Arınç da konuştu

NTV canlı yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Bülent Arınç, "7 Haziran'dan sonraki Başbakan'ımız Davutoğlu'dur seçimi kim kazanırsa Başbakan o olur, gönlümden geçen Abdullah Gül'ün Meclis Başkanı olmasıdır. Gönülden aday olması isteniyorsa şık olanı, davet edilmesidir." diye konuştu.

Haberin Devamı

"MERKEZ BANKASI TEHDİT EDİLMEMELİ"

Merkez Bankası ve faizle ilgili tartışmalara da değinen Bülent Arınç, 'Cumhurbaşkanı belki sadece yol göstermekle kalmalı. Cumhurbaşkanı'nın sözleri farklı anlaşılabilir. Merkez Bankası'nı tehdit etmek doğru değil. Tartışmaların doların yükselmesi üzerinde etkisi olabilir. Biz Merkez Bankası'na bu kadar yüklenince Avrupa endişe ediyor. Batı mentalitesi tartışmadan endişeleniyor. ' dedi.

CHP'NİN KAPATILMASI İDDİASI

Arınç, CHP'nin kapatılacağına yönelik iddialar ve diğer sıcak gündem başlıklarıyla ilgili olarak da şunları söyledi:

Twitter'dan dönen şeyleri ifade etmek doğru olmayabilir. Bazen de bu tür insanlar zarf atabilirler. Yargıtay Başsavcısı görevinden ayrılacak, onun görevi bitecekmniş, onun yerine gelen kişiye de görev verilmiş diyorlar. Yargıtay'ın başına gelecek kişiyi fişlemek adına bir adım atılıyor olabilir. Seçim de yaklaşıyor.

Haberin Devamı

MHP bunun deli saçması olduğunu belirtip geçti. Ama CHP lideri tabbi doğru dedi. Ülkü Adatepe'ye İş Bankası'ndan bir pay verilmesi gerektiğini iddia ediyorlardı. Onların evlatları şimdi o parayı geri almak istiyorlar. CHP'nin yüzde 25 bir payı var bildiğim kadarıyla. Burada paylaştırmada bir eksiklik varsa bu giderilebilir. Ben ciddi bulmuyorum.

Biz kendi partileri kapatılanlar olarak her zaman parti kapatmaya karşı çıktık. Biz partilerin kesinlikle kapatılamaması için bir düzenleme getirdik HDP ve CHP bunu kabul etmedi.

ÇÖZÜM SÜRECİ

Çözüm sürecini destekleyenlerin başında geliyorum. Biz milletimizin gözyaşlarının dinmesi için bundan başka bir çare yok. Kürtler beni çok sever ben de Kürtleri çok severim. İnsani anlamda ilişkilerim iyidir. Sayın Demirtaş'ın sözleri ve beni istifaya davet etmesi sonrası aklıselim galip gelmiştir.

HDP, Adayla görüşen ve bu görüşmeleri Kandil'e aktaran bir yapıdır. Bu heyette olanlar çözüm sürecinin başarıya ulaşması için çaba gösteriyor ve buna inanıyor. 2 yılda şiddet olayları yaşanıyor. Çözüm süreci silahla olmaz. Vergi toplamak nedir, insanları tehdit etmek nedir, TOMA'ların içine ateş atmak nedir? İnsanları 3-4 katli binadan atıp üzerinden araba ile geçmek nedir? Bu sırada sayın Demirtaş milleti sokağa çıkarma çağrısı yaptı. Bu işlerin sorumlusu duygu kırılması yaşandı onun için adam öldürüldü dediler. Ben eleştirdim.

Haberin Devamı

Siyasetçi siyasetçinin dostu olmalı. Siyasette ne kadar güçlü dinamikler olursa o kadar siyaset güçlenir. Demirtaş'ın bu yaptıklarını eleştiririz. Benim şahsını hedef alarak yaptığım konuşmalara cevap vermedi. O cevap vermedi, hükümete güvenmiyoruz dedi. O zaman ikinci bir gerçek ortaya çıktı. Sen partnerine güvenmiyorsun öyle mi? Sen bana güvenmeye mecbursun, yoksa nasıl iş göreceksin?

BARIŞ ÇUBUĞUNU TÜTTÜRÜYORUM

Ben barış çubuğunu tüttürüyorum. Artık kişisel olarak sayın Demirtaş'a bir cevap vermeyeceğim. Çözüm süreci başarıya ulaşmazsa Türkler kaybeder, Kürtler kaybeder, AK Parti kaybeder, HDP kaybeder...

28 hasta tutuklu tahliye edildi. Hiç bir yerde bir insanın burnu kanamayacka, yol kesme olmayacak, biz de bu çerçevede adımlarımızı en güçlü şekilde atacağız.

Haberin Devamı

Öcalan'ın talimatı bahar ayında kongreye gitmek ve silah bırakmak var. Eğer lider kabul ediyorlarsa onlar buna uyacak. Gönül ister ki bu açıklama nevruzda yapılsın ve bayram havasında kutlansın. Bunun dışında Nisan'da da Mayıs'ta da olabilir. Ne kadar gecikirse araya o kadar fitne girer. Çözüm sürecini istemeyenler o kadar çok ki.

Mesela yerel yönetim özerklik şartlarında şerh konulan maddelerin bir kısmını kaldırdık. Bir kaç tane daha var onu da kaldırdık dersek iş bitiyor. Temel haklar özgürlükler konusunda öyle şeyler yaptık ki.

HAKAN FİDAN OLAYI

Sayın Cumhurbaşkanımızın duygusal yönü çok güçlü. Gazeteci arkadaşlarımız da ya Merkez Bankası ya da Hakan Fidan'ı soracaktır. Olaya duygusal bakmamak lazım. Ben şahsen kendi fikrimi söyedim. Ben sana çok önemli işler emanet ettik. Sana özel zırh verdik. Sen 100 milletvekilinin yapacağı işi yapıyorsun. Sen o vekillerden biri olacaksan bu israftır dedim. Çünkü MİT çok önemli kurum. İç ve dış operasyonlar var bırakma dedim. Bakan olmayı düşünüyorsan MİT Başbakanından bakan olmaz. Düşün Dışişleri Bakanı olursanız, karşı ülkenin dış işleri bakanı ne der? Hakkındaki her şeyi biliyorsun. Cumhurbaşkanı aday olma dedi, Başbakan aday olabilirsin dedi. Sayın Cumhurbaşkanımız ise benim gibi söyledi. O da Hakan Fidan'ı çok sever. Hakan Fidan'ın MİT Müsteşarı olması da çok kolay olmadı. Birilerine rağmen oldu. Kendi evladı gibi gördüğü kişinin bu davranışını kabul edememiş olabilir.

Haberin Devamı