Gündem Bülent Arınç'tan Melih Gökçek'e ağır cevap

Bülent Arınç'tan Melih Gökçek'e ağır cevap

Paylaş
Bülent Arınç'tan Melih Gökçek'e ağır cevap

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç arasındaki tartışma sonrası gözler bugün Çankaya'da Davutoğlu başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu sonrası Bülent Arınç'ın yapacağı açıklamalara kilitlenmişti. Arınç, kendisine istifa çağrısı yapan Melih Gökçek'i ağır mı ağır eleştirdi. Gökçek, dün akşam CNNTürk'te yayınlanacak Tarafsız Bölge programına katılmama kararı aldı

Kameraların karşısına geçen Bülent Arınç, Erdoğan'la arasında bir gerilim olmadığını söyledi. Arınç konuşmasında en sert tepkiyi Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'e gösterdi. Arınç kendisini istifaya davet eden Gökçek'e içinde 'Hayasız, haysiyetsiz, terbiyesiz, kucağa oturdu, oğlunun adaylığını garantilemek istiyor' ifadeleri geçen sözlerle sert çıktı.

Haberin Devamı

startFlvPlayer_PostaV2("divFlvPlayer28756","28756","201503","28756-278157.jpg","1", "0","Arınç'tan Melih Gökçek'e: 'Hayasız, haysiyetsiz, terbiyesiz, kucağa oturdu!'");

İŞTE BÜLENT ARINÇ'IN BAKANLAR KURULU SONRASI YAPTIĞI O AÇIKLAMALAR

Cumartesi günü barış kenti Kudüs'le ilgili bir panel sonrası açıklamalarda bulundum. Burada bir kısım basın hükümet ile Cumhurbaşkanımız arasında veya Cumhurbaşkanı ile ben arasında bir itilaf olduğunu iddia eden ifadeler kullandı. Çok sığ ve terbiye dışı ifadeler kullanılıyor. Memleket meselelerine duyguları karıştırmayız. Tecrübelerimde, gönlümden kalbimden geçenlerin söylersem bunların tartışılması elbette doğru.

Biz sayın Cumhurbaşkanı ile duygusal polemiğe girecek tiynette değiliz. Hukukumuzun yıllar öncesine dayandığını bilmemiz lazım. Rahat yataklarda yatarak bugünlere gelmiş değiliz.

Haberin Devamı

startFlvPlayer_PostaV2("divFlvPlayer28758","28758","201503","28758-.jpg","1", "0","Bülent Arınç konuştu Nevşin Mengü dondu kaldı!");

Sayın Cumhurbaşkanına nezaketsizlik yapmayız.

Sayın Cumhurbaşkanı bazı konularda görüşlerini ifade ediyor. O ifadeler bazılarının hoşuna gidecek noktaya geliyorsa haşa onu eleştirmek değil onu bilgilendirmektir. Benim iki gün üst üste yaptığım konuşmaları ele alırsanız saygısızlık göremezsiniz. Ben hükümeti belli konularda elbette savunurum. O günkü konuşmalarımın samimi olarak karşılandığının, diyag kanallarının daha çok açıldığını görüyorum. Sadece Anayasal çerçevede bir ilişkimiz yok. Aynı zamanda Türkiye için çağ atlatacak noktada, toplumsal kardeşliğimizi pekiştiren bir insanla sevgiye ve saygıya dayalı bir arkadaşlığımız vardır. Benim sözlerimi o yanlış anlamaz onun sözlerini de ben yanlış anlamam.

BENİM ADIM BÜLENT ARINÇ

Eğer çözüm sürecinde eksik bilgilendirme yapmışsak kusuru kendimizde ararız. Benim adım Bülent Arınç sözlerim ortadadır. Ben cam gibi bir adamım. Kimsenin adamı değilim kimsenin çantasını taşımadım. Hiç bir akçeli işin içinde adım yok. Doğru söylediği için 9 köyden kovuldu denilmesi benim için milyonlara trilyonlara göre daha değerlidir. Siyaseti bıraktığımda 2 ay sonra başım dik anlım açık olarak gezeceğim.

Haberin Devamı

SAYIN BAŞBAKAN TAMAMEN MASUMDUR

Sayın Başbakan Ahmet Davutoğlu tamamen masumdur. Ben Başbakanımla yaptığım görüşede Bursa'daki durumu ve adaylık konusunda bir kişiyle ilgili yaptığım görüşmenin neticesini bildirmek için kendisiyle görüştüm. Ben uzatılan mikrofondan 40 senedir kaçmamış bir insanım. Ben cevap vermem gereken bir yerde kimseyi kırmamışımdır.

GÖKÇEK İSTİFAMI İSTEMİŞ...

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek tweetler atmış. İstifa et demiş. Bu terbiyesizce bir açıklamadır. Evet bazı arkadaşlarıma buna nasıl cevap vermem gerektiğini sorduğumda Gökçek kim sen kim diyenler oldu. Benim sevdam mevki makam sevdası değildir. Adam kandırma değil. Ben burada bir dava için varım. Gökçek görevden alınmamı isteyecek kadar haysiyetli değildir. Ömrümü feda ettim. İstifa çağrısı senin haddin değil. Okkalı cevaplar hazırladım. Ona değil ama eşine hürmetim var. Hayırsever bir kadındır. Ankara'daki yetimlerin başını okşayan bir hanımefendidir. Bugün burada Gökçek hakkında bir ifade kullanacak olsam Nevin Hanım'ı üzmüş olacağım. Seçimlerden önce bir şey ifade etmem. 8 Haziran'a kadar hiç bir şey ifade etmem. Ben Cumartesi ve Pazar günlerindeki ifadelerimden sonra kimlerin aleyhimde yazı yazacağını biliyorum. Biz kimin ne zaman havlayacağını biliriz. Gözü açık adamız. Medyadan, Ak Parti'nin içinden ve dışından bizi itibarsız kılmak için nasıl çalıştığını biliyoruz.

Haberin Devamı

OĞLUNUN ADAYLIĞINI GARANTİYE ALMAK İSTİYOR

Bakın Gökçek diyorum sayın demiyorum. Oğlunun milletvekilliği adaylığını garantiye almak istiyor. Ailemle ilgili damadımla ilgili şeyler konuşuyor. Ahmet Hakan adlı kişi bir yazı yazmış. Sayın Ahmet Hakan'la ilgili kader arkadaşlığımız var. Karşı karşıya gelmemek için çok çaba sarf ediyorum. O gazetecilik yapıyor, onun (Gökçek) yaptığı ise tetikçidir. Benim cemaate karşı sevgimi ve saygımı bilen bilir. 17-25 Aralık'tan sonra ben hükümetimin ve sayın Cumhurbaşkanımın yanındayım. Eşim ve ailemle bununla mücadele eden insanlarız. Amerika'ya giden benim Olimpiyatlara giden benim. Ben bunları gizlemedim ki. Ama Gökçek bunlardan daha fazalasını yapmıştır. Seçimlerde bu yapının kucağına oturdu. Ankara'yı parsel parsel satmıştır. İmar planlarında değişiklikler yaptırmıştır. 30 Mart'ta kadar hiç bir kötü kelime çıkmamıştır. Kanunen verdiği yerleri iptal etme kaygısındadır.

Haberin Devamı

Ben Sayın Gökçek'in adaylığına itiraz ettim. Ankara'ya yakışmıyor dedim. Yeni bir büyükşehir belediye başkanına ihtiyacımız var dedim. Partim ne karar verirse ona uydum. Sonrasında onun kazanması için çalıştım. 8'inden sonra hesabını sorarım.

Tekrar eşinden ve onu sevenlerden özür diliyorum.

BAŞBAKAN İLE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN GÖRÜŞMESİ

Nerede ve ne zaman görüştükleri hakkında bir bilgim yok. Ben özel kalem müdürü değilim. Öcalan'ın nevruz mesajının ne anlama geldiğini hangi hususların eksik olduğunu kamu gevenliği müsteşarlığımız ifade ediyor. Bizim beklentimiz başka olması gerekenler olmalıydı olmayanlar çıkmalıydı.

İZLEME HEYETİ OLUŞTURULACAK MI?

İzleme heyeti konusu bizim kabulümüzdür. Böyle bir mekanizmaya ihtiyaç duyulduğu kararımız altına alınmıştır. Heyette buluşacak kişilerin akil insanlar içinde olacağını rahatlıkla söyleyebilirim. Son haftalarda farklı sesler çıktı. Sayın Akdoğan da sayın Başbakan ve benim sözlerime itibar edin dedi. Biz 5-6 kişiden oluşan bir izleme heyetinden oluşmasını bekliyoruz. Hangi görevler verilecek, onlar ne görevi alacaklar, nelere dikkat edilecek bunlar kayıt altına alındı. Sayın Akdoğan ve ya sayın Başbakanımız temas kuracak.

Geçtiğimiz haftadan itibaren sayın Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği noktada çözüm süreci ve izleme heyeti konusunda kendisini daha fazla bilgilendirme yapmamız gerektiğini gördük. Burada hatayı kendimizde arıyoruz. Sayın Başbakanımız ve süreçle ilgili görevliler gerekli bilgilendirmeyi yapacaklardır.

Biz bu süreçte PKK'nın terminolojine göre değil hükümetimizin terminolojisine göre hareket ediyoruz. Henüz o noktada olmadığımızı o noktaya gelene kadar çok işler yapmamız gerektiğini görüyoruz. Bütün bu süreci hukuk devleti ilkelerine uygun bir şekilde yürütmemiz gerekiyor.

2010 yılında yapılan KPSS sınavlarına yönelik bugünkü bakanlar kurulu gündeminde hiç bir şey yoktu. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı geniş bir açıklama yapmış.

Cumartesi hükümet gereken bilgiyi verdi dediniz. Ama bugün bilgilendirmede eksiklik var dediniz...

Nüanslara takılmamak lazım. Süreci başlatan siyasi hayatını çözüm süreciyle özdeşleştiren kişiye her bilgi verilmeli. Ne zaman emrederlerse