Eğitim - Kariyer Bülent Ecevit Üniversitesi podolog yetiştirecek

Bülent Ecevit Üniversitesi podolog yetiştirecek

Paylaş
Bülent Ecevit Üniversitesi podolog yetiştirecek

Bülent Ecevit Üniversitesi Obezite ve Diyabet Uygulama ve Araştırma Merkezi podoloji birimiyle, özellikle diyabet ve obezite ile mücadelede önemli görev üstlenecek podolog (ayak sağlığı ve yara bakım uzmanı) yetiştirecek

Türkiye'nin ve Zonguldak'ın ilk kamu kurumuna ait ve kamu hizmeti yürüten merkez olma özelliğini taşıyan Bülent Ecevit Üniversitesi Obezite ve Diyabet Uygulama ve Araştırma Merkezi, obezite ve diyabet hastaların tedavisine öncülük ederken bir yandan da eğitim ve araştırma hizmetlerini sürdürecek.

Ayak bakım ve tedavi hizmetleri olan podoloji biriminin de oluşturulması ile merkezden Türkiye'ye podologlar yetiştirilecek.

HEM TEDAVİ HEM DE EĞİTİM

Obezite ve Diyabet Uygulama ve Araştırma Merkezini, özellikli bir merkez haline getirdikleri anlatan Obezite ve Diyabet Merkezi Müdürü Prof. Dr. Taner Bayraktaroğlu şöyle dedi:

"Bülent Ecevit Üniversitesi Obezite ve Diyabet Uygulama Araştırma Merkezimiz kamuda bu nitelikte kurulan üniversite bünyesinde kurulan ilk ve önemli merkez. Burada obezite hem diyabet hastalarına bakılırken hem de eğitim ve araştırma hizmetleri yürütülecek."

Haberin Devamı