Magazin 'Bülent Ersoy çok inatçı bir hastaydı'

'Bülent Ersoy çok inatçı bir hastaydı'

Paylaş
'Bülent Ersoy çok inatçı bir hastaydı'

Yüksek ateş ve böbrek rahatsızlığı nedeniyle hastaneye kaldırılan Bülent Ersoy taburcu edildi

Bir hafta önce yüksek ateş ve böbrek rahatsızlığı nedeniyle özel bir hastaneye kaldırılan Bülent Ersoy, dün akşam taburcu oldu. Ersoy'un sağlık durumu ile ilgili olarak basın açıklaması yapan Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Doktor Jale Aytaç Sarıdoğan, Ersoy'un bir hafta önce yüksek ateşle hastanelerine başvurduğunu söyleyerek, "Kendisi çok ciddi altta yatan hastalığı olan bir hanım. Uzun yıllar önce biliyorsunuz bir büyük kaza geçirmiş bir de kurşunlanmıştı. Bu nedenle tek böbreği yok. Bu bizi endişelendirmişti" dedi.

Haberin Devamı

"ÇOK BAKIMSIZ GELMİŞTİ"

Ersoy'un hastaneye başvurduğunda çok bakımsız ve hasta olduğunu söyleyen doktoru Doktor Jale Aytaç Sarıdoğan, "Kendisi bize çok susuz gelmişti. Çok bakımsız gelmişti. Yemek yememiş su içmemişti. Susuz bir şekilde ve yüksek ateşle gelmişti. Bu nedenle yatırdık hastayı. Hem takip edebilmek için hem de gerekirse tedavi edebilmek için" diye konuştu. Ersoy'un hastaneye başvurduğu sırada böbreklerinin bozulduğuna dikkat çeken Sarıdoğan, "Böbrek fonksiyonu biraz bozulmuştu. Ve ağızdan gıda almadığı için biz onu serumla tedavi ettik. Ayrıca sağda uyruk kısmında bizim 'serülüt' dediğimiz yumuşak doku iltihabı vardı. Bir apse vardı orda. Kendisine küçük bir operasyon yapıldı. O bölge temizlendi. Kendisine çok güçlü antibiyotikler verildi" ifadelerine yer verdi.

Haberin Devamı

'BİZİ ÇOK ZORLADI'

Ersoy'un çok zor ve inatçı bir hasta olduğunu belirten Sarıdoğan, "Çok zor bir hasta. Çok inatçı bir hasta. Bizi çok zorladı. İki üç gün hiç yemek yemedi. Hiç protein almadı. Şimdi hala damardan besleniyor. Antibiyotiklerine devam edecek. Taburcu olabilecek. Ancak gerçek iyileşme 15, 20 gün sonra gerçekleşecek" dedi. "Yeni yılda sahneye çıkış çıkmayacağı" sorusuna, Sarıdoğan, "Doktorlarla toplantı yaptık. Sahneye çıkabileceğini umuyoruz", "Hastanede giysi provası yapıp yapmadığı" sorusuna "Onu bilemiyorum" diye yanıt verdi. Hastalığının uzama riski olduğunu söyleyen Sarıdoğan, "Antibiyotik süresi ne kadar onu biz de bilemiyoruz. Burada durumu çok iyi. Bundan sonra hayatında proteini zengin içerikli gıdalar tüketmeli. Bizim ona önerdiğimiz diyeti yapacak. Tek böbreği yok dikkatli olmalı. Protein içerikli diyet vereceğiz" dedi. Hastane kapısında Ersoy'a geçmiş olsun dileklerini iletmek isteyen 'Noel Baba ve Noel Anne' de uzun süre Ersoy'un hastaneden çıkmasını bekledi.

DHA