Dr. Haydar Dümen Buna can dayanmaz
HABERİ PAYLAŞ

Buna can dayanmaz

Haberin Devamı

Erkekler mastürbasyonu seviyor ama aşırıya kaçmanın, ona saplanmanın ne gereği var? Kendinize başka ilgi alanları yaratın, arkadaşlarınızla sohbet edin, eğlenin. Yoksa mastürbasyonla sürdüğünüz sıkı dostluk sizi fena halde yorar ve yıpratır. Eee buna da can dayanmaz.

BÖYLE SORU YOK!

Kısa diye utanıyorum

19 yaşındayım penisim 14 santim. Kısa olduğunu düşündüğüm için ilişkiye girmeye utanıyorum. Sizce ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, sana sır vereceğim. Onu doğacak çocuklarının annesine bile anlatmayacaksın, söz ver. Tamam anlaştık! Sabah tuvalete kalktığında organından özür dile, “Hakkını yemişim, affet” diye 3 kere başını sıvazla. Akşama kadar aklına bile getirme, bırak büzüldüğü yerde uyusun. Seni rahatsız etmesin, ders ve işteki konsantrasyonunu bozmasın. Yatağa girmeden önce 3 kez daha başını okşa. Yalnızlıktan pek hoşlanmaz, koy elini yanına, dal uykuna. Normalsin, unutma. Haftada 3 hakkını yabana atma.

Konu cinselliğe gelsin istiyorum

21 yaşındayım, kız arkadaşım yok. Kızlarla hemen cinsel konulara girmek istiyorum. Haftada 4-5 kez mastürbasyon yapıyorum, zararlı mı?

CEVAP

Değerli okurum, şu yazdıklarım olmasaydı ne yapacaktın? Diyelim ki çekildin odana. Kimseyle konuşmak istemiyor, ilişkiyi de düşünmüyorsun. Organın haftalık haklarını da vermiyorum diye bana gelseydin, hemen sana şizofreni başlangıcı teşhisi koyardım. Mastürbasyon yapmasaydın içeride biriken hayat suyunu nerede, nasıl koruyacak ve onu kime saklayacaktın diye de sorardım. Vallahi o birikim dolar taşar, plastik şişeleri bile patlatırdı. Doğru yoldasın, ayrılma. Ama kızlara efendice yaklaşmayı da unutma.

Acaba iktidarsız mıyım?

20 yaşındayım,, ilk ilişkimi kız arkadaşımla yaşadıım.. Ön sevişmede boşalınca bir daha sertleşmedi... 1 saat sonra birlikte olabildik, çok kısa sürdü.. İktidarsız mıyım?

CEVAP

Hayır dostum hayır! Ne iktidarsızsın ne boşsun. Ama bu konuda biraz nahoşsun. Sirkeyi küpünde ekşitmiş, pratikte kavanoza aktarmakta acemilik çekmişsin. Elin, ayağın titremiş, organ paniklemiş. Heyecan bedeninin tümüne kilitlenmiş. Bas düğmeye, o da nesi? Sistem kısa devre yapmış!!! Yani tel, cereyanı hedefine ulaştıramamış. Sen paniktesin, organ da kıza karşı nanikte. Dert etmeyin, ustalık için masum kızları seçmeyin. İktidarsız değilsin sadece deneyimsizsin.

Acaba hamile mi?

Kız arkadaşımla birlikte olduk, kan geldi. Ama 1 haftadır vajinasının kenarında yaralar oluştu. Bir de adet kanamaları kesildi. Acaba hamile kalmış mıdır?

CEVAP

Değerli okurum, hamile kalmamıştır diye düşünüyorum. Yaralar tahrişten olur. Narin bölgedir. Biraz antibiyotikli pomatlar işe yarayabilir. Ama olan olmuş, zaman geçmiş. Yapılacak bir şey yok. Dert etmeyin.

İlk geceden korkuyorum

22 yaşında kızım. 2 ay sonra evleniyorum. İlk geceden çok korkuyorum. İlişkiye girip kan geldikten kaç gün sonra yeniden ilişkiye girilebilir? Duyduğuma göre 2-3 gün girilmemesi gerekiyormuş. Ne yapayım?

CEVAP

Sevgili okurum, 1-2 gün iyidir. Ama girseniz ne olur? Bir şey olmaz. Hijyenik koşullarda aynı gece tekrar ilişkiye girebilirsiniz. Ben de bu 2 günlük perhize evet diyorum.

Bozuldu mu?

21 yaşında kızım. İlişkiye girmediğim halde benden kan geldi. Acaba hızlı ve sert bir şekilde oturduğum için mi oldu? Kızlık zarımın bozulmuş olma ihtimali var mı?

CEVAP

Sevgili okurum, belki zedelendi. Şu anda yapılacak bir şey yok. Kendini korur ve kollarsan sorun yaşamazsın. Ama kesin sonucu bir jinekolojik muayene belli eder.

Birkaç damla kan geldi

24 yaşında kızım. Erkek arkadaşımla cinsel ilişkide bulundum. Birkaç damla kan geldi. Sizce kızlığım bozulmuş mudur?

CEVAP

Sevgili okurum, evet. Büyük olasılıkla bozuldu. Belki tam yırtılma olmadı ama bayağı zedelenme söz konusu. Yırtılan yer kaynamaz. Ama yeniden kanama şansı olabilir. Şimdilik beklemede kal.

Gebe kalamıyorum

22 yaşında, 10 aylık evli kadınım. Eşimle korunmamamıza rağmen hamile kalamıyorum. Ne olur bize yardımcı olun.

CEVAP

Sevgili okurum, önce eşinin sperm sayımı yapılmalı. O normal ise, yumurtlama döneminde birleşme olmalı. Birleşme sonrası bir süre yataktan kalkma. 3-4 ay bu denemelerden de sonuç alınmazsa bu kez senin jinekolojik muayenen gerekir. Yine sonuç alınmazsa uzmana başvuracaksınız.

Orgazm olamıyorum

2 aylık evliyim. Bakire olmama rağmen ilk gece kan gelmedi. Acaba esnek olabilir mi? Orgazm olamıyorum. Doktora gideyim mi?

CEVAP

Sevgili okurum, tabii ki esnek zarın. Eşine alışacaksın. Zaman lehinizde gelişecek. Malumunuz biraz ustalık hikayesi. Bir gün orgazmı öğreneceğini umarım. Ne var ki birleşmeye geçmeden önce kafana takma. Doğasına bırakıver.

Sertleşme olmuyor

30 yaşındayım, sertleşme olmuyor. Evlilik çağına geldim. Günde 4-5 kez mastürbasyon yapıyorum ama sertleşme olmuyor. Bana bir yol gösterir misiniz?

CEVAP

Değerli okurum, bu kadar mastürbasyona can mı dayanır? 15-16 yıldır mastürbasyon yapıyorsun. Penis de bıktı, usandı. Önüne konulan yalancı yemeklere iştahı kapandı. O da ziyafet sofrasına oturmak istiyor. Kim bilir gönlünden neler geçiriyor? Önce evleneceksin, sabredeceksin. O süre içinde değişiklik olmazsa doktora gideceksin.

Biraz ileri gittik

18 yaşındayım. Geçenlerde sevgilimle birazcık ileri gittik ama birleşme olmadı. Acaba hamile kalır mı?

CEVAP

Değerli okurum, gebe kalmadı. Üzülme, işine bak. Kafanı takma.

Nasıl kurtulurum?

25 yaşındayım. İlişkide 2 dakikada boşalıyorum. İkinci kez denediğimde bazen sertleşme sorunu yaşıyorum ama geç boşalıyorum. Bundan nasıl kurtulurum?

CEVAP

Değerli okurum, kurtulacağın bir şey yok ki kurtulacaksın. Zamanla her şey rayına oturacak. Belki bir profesyonel yardım da alacaksın. Kendini zorlamadan ilişkini sürdür. Evlendiğinde dengeli ve düzenli bir cinsel yaşamın olacak.

İğne ya da ilaç yok mu?

2 aylık evli kadınım. Eşimle birlikte olmaktan çok zevk alıyorum. Ama orgazm olamıyorum. Kendimi yetersiz hissediyorum. İğne ya da ilaç kullanmam mümkün mü?

CEVAP

Sevgili okurum, böyle bir tedavi yok. Ancak dertlenme birçok kadının durumu seninki gibi. Zamanla eşinle cinselliğin fantezilerine kayarsanız belki bir kapı açılabilir.

Neden olmuyor?

20 günlük evliyim. Henüz cinsel birleşme yapamadık. Ön sevişme güzel gidiyor ama ilişkiye giremiyoruz. Ne yapabiliriz? CEVAP Değerli okurum, vajinismus olayı ile karşı karşıyasınız. Biraz daha sabırlı olacaksın. Ürkütüp korkutmayacaksın. Ayrıca zorlamayacaksın. Hem sonuç alamazsın hem de daha büyük olumsuzluklar yaratırsın. Tedavisi var, yıpranmayın.

GÜNÜN SÖZÜ

Herkesin evreni kendi beyni kadar büyüktür. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder