Gündem Buna yürek dayanmaz

Buna yürek dayanmaz

Paylaş
Buna yürek dayanmaz

Eşi hapiste olan iki çocuk annesi, üçüncü çocuğunu dünyaya getirdi. Ameliyat edilmezse bebeğin kör olacağı bildirildi. Beş parasız anne, tedavi edilmesi için bebeğini sokağa bıraktı

Dünyaya talihsiz merhaba

Sivas’ta yaşayan iki çocuk annesi Derya Kurtoğlu (32) üçüncü çocuğuna hamileyken kocası bir suçtan dolayı cezaevine girdi. Derya Kurtoğlu geçen hafta kendi başına hastaneye yatıp üçüncü çocuğunu dünyaya getirdi.

Henüz adı konulmayan kız bebeğin gözünde sorun olduğu anlaşıldı. Bebeğin göz kapakları yapışıktı.

Çaresizlikten kıvrandı

Çocuğu muayene eden doktorlar son derece karamsar konuştu. Doktorlar “Eğer göz kapakları en kısa sürede ameliyat edilmezse bebeğin kör olma ihtimali yüksek” dedi.

Bebeğiyle evine dönen Derya Kurtoğlu parasızlık nedeniyle çaresizlikten kıvranmaya başladı. Ameliyat parasını ödemesi imkansızdı.

Tedavi edilir umuduyla

Derya Kurtoğlu bebeğinin tedavi edilmesi için annesi Saadet Polat ile yaptığı planı uyguladı. Bebeğini evinin yanındaki çöp konteynerinin kenarına bıraktı.

Sonra polisi arayıp “Çöpün yanında terk edilmiş bir bebek gördüm” ihbarında bulundu. Polisler bebeği alıp hastaneye götürdü.

Bebeğime devlet baksın

Polisler yağmura rağmen bebeğin fazla ıslanmamasından, kısa süre önce beslenmiş olmasından, altının temizliğinden şüphelendi.

Sorgulanan Derya Kurtoğlu gerçeği itiraf edip “Bebeğime bakacak gücüm yok. Onu devlet yurduna yerleştirin” dedi. Bebek devlet himayesinde.

Halife YALÇINKAYA/DHA

2