Esra Karayel Bunalınca kapıyı gösterdim
HABERİ PAYLAŞ

Bunalınca kapıyı gösterdim

Haberin Devamı

Her cumartesi bu köşede sizinleyim. Arkadaşlarınızla, ailenizle problem yaşıyorsanız, hayattan zevk alamıyorsanız, bazı kişileri affedemiyor ya da unutamıyorsanız, öfkenize yenik düşüyorsanız bana yazın. Sorunlarla birlikte başa çıkalım.

SORU: İki yıldır evliyiz. Öncesinde bir yıl birlikte yaşadık. Kocamın beni rahatsız eden alışkanlıkları var, bir türlü vazgeçiremedim. Hep sabahın köründe kalkar. Ben ise uyumayı seviyorum. Onunla beraber olduğum sürece ağız tadıyla hafta sonu uyuyamadım. Yemek konusunda da çok titiz. İlla saatinde olacak. “Annenin evine git” dedim, o da gitti. “Barışalım, konuşalım” diyor ama gönlüm geçti benim. Özgür olmak istiyorum. Bir de size sorayım dedim. RUMUZ: ÖZGÜR KIZ

CEVAP: Özgür olmak istiyorsan tutan yok. Olabilirsin. Ama bunun için ayrılmana gerek yok. Diyelim ki ayrıldın. İleride tekrar hayatına girecek kişinin de farklı alışkanlıkları olacak. Bunun sonu yok ki. Birlikte yaşamayı öğreneceksin. Yoksa yalnız yaşlanırsın. Kimseyi değiştiremezsin. Orta yolu bulmak istiyor ki “Konuşalım” demiş. Evlilik bir akit. Bahsettiğin sebepler sıradan bir ilişkide olabilecek sorunlar. Önce bir yuvan olduğu fikrine sarıl. Ona sahip olmadığını düşünüyorsan kocanla bunu konuş. Bahsettiğin bahaneleri değil.

İKİ KARDEŞ ARASINDA KALDIM

SORU: 23 yaşındayım. Aynı üniversitede hoşlandığım bir çocuk var. O da benden hoşlanıyor. Birkaç kez yemek yedik. Geçen gün abisi geldi, ondan da hoşlandım. Sanırım o da beni beğendi. İkisi arasında karar vermem gerekiyor. Yanlış karar vermek istemiyorum. Lütfen yardım edin. RUMUZ: ZOR KARAR

CEVAP: Hoşlanmak bir ilişkinin başlaması için yeterli değildir. Hoşlandım diyorsun. Peki, hangi özelliklerinden hoşlandın? Ne kadar tanıdın? Yoksa sadece fiziksel özellikler mi? İkisi ile de görüşmeye ara ver derim. Önce ne istediğini bilmen gerekiyor. Nasıl bir ilişki istiyorsun? Neler bekliyorsun veya beklemiyorsun? Ortak noktalarınız ve farklılıklarınız neler? Hoşgörü ile bakamayacağın özellikleri var mı? Bunları düşün. Belki de en doğru karar ikisinin de olmamasıdır.

Dert dinlemekten aşkımı unuttum

SORU: Erkek arkadaşımı çok seviyorum. Ama son bir yıldır hep şikayetlerini anlatıyor. Bunaldım. “Kime anlatacağım, sen sevgilim değil misin diyor?” Dertleri hiç bitmiyor. Para, aile, iş sorunları... Benim de var ama söylemeye fırsat kalmıyor. Lütfen yol gösterin. RUMUZ: DERMAN

CEVAP: Her türlü ilişkide karşı tarafla dengeyi tutturmak lazım. Tabii ki paylaşacak. Ancak bunları paylaşım şekli önemli. “Çok sıkıntım var, dert bitmiyor, her şey kötü” diye sızlanıp paylaşıyorsa ve bu sürekliyse durum kötü. Bu durum bir senedir devam ediyorsa olaylara bakış açısını değiştirmesi gerek. Kendi yapamıyorsa konunun uzmanı bir psikiyatrdan destek alabilir. Tek başına o istemedikçe bakış açısını değiştiremezsin.

Eşim dön, arkadaşlarım dönme diyor

SORU: Üç yıl önce kocam beni aldattığı için olaylı bir şekilde boşandım. Onu seviyordum. Ama kocam o kadınla olmaya devam etti. Altı ay önce ayrılmışlar. Kadın eski sevgilisine dönmüş. Eski kocam da “Hata yaptım. Bana bir şans ver” diyor. Boşanma sonrası maddi sıkıntılarım oldu. Çalışsam da zorlanıyorum. Arkadaşlarım, “Seni sevdiği için değil, diğer kadına ceza olsun diye geri dönmek istiyor” diyor. Niyetini nasıl anlayacağım? RUMUZ: İYİ NİYET Mİ KÖTÜ NİYET Mİ?

CEVAP: Kalbine sor. Nasıl hissediyorsun? Maddi sıkıntılar ve karşına çıkanların yarattığı bir sığınma hissi mi seni ona yönlendiriyor? Yoksa sevgin mi? Eğer ilki ise eskisinden daha sorunlu bir evlilik olur bilesin. Onun niyetinden çok senin niyetin önemli.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder